ΘΕΜΑ: «Ευνοϊκές ρυθμίσεις περιμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες»
Αδικα τελικά περίμεναν οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας,  ότι η πολιτεία θα έπαιρνε μέτρα για να βελτιωθεί το περιβάλλον λειτουργίας τους.
Πίστευαν ότι θα διορθωθούν προβλήματα που πλήττουν άμεσα την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, που κοστίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση. Πρόκειται  για προβλήματα που οι λύσεις τους δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την υφιστάμενη οικονομική κρίση.                                     
Η κυβερνητική απόφαση που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ενυπόθηκα τραπεζικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια για μισθωτούς, συνταξιούχους και ειδικές ομάδες φορολογουμένων, αγνοεί προκλητικά ένα μεγάλο ποσοστό δανειοληπτών, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία της χώρας, τους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων, εμπόρους και επιχειρηματίες.                                    
Αγνοούνται επιχειρηματίες που πήραν δάνεια για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, για να προμηθευτούν εμπορεύματα και να δημιουργήσουν υπεραξία ανάπτυξης στον τόπο μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και βρίσκονται ένα βήμα από τα λουκέτα. 
Επειδή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν άμεση ανάγκη από την προώθηση ενός οικονομικού σχεδίου που θα αξιοποιήσει τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Επειδή η συνεχώς αυξανόμενη κρίση και βαθιά ύφεση τείνει να μηδενίσει το εισόδημά τους και να εξανεμίσει τη δυνατότητά τους να αποπληρώσουν τα δάνειά  τους
Επειδή πρέπει να μπει φρένο στον κατήφορο του κύκλου εργασιών, στην επιδείνωση της κερδοφορίας, αλλά και στην συρρίκνωση της κεφαλαιουχικής βάσης του εμπορίου
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:...
-    Εξετάζεται η θεσμοθέτηση της υπερχρεωμένης επιχείρησης, στα πρότυπα του ισχύοντος νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
-    Εξετάζεται η αναστολή πλειστηριασμών μοναδικής επαγγελματικής στέγης; 
-    Εξετάζεται το μέγιστο ποσό συνολικών δόσεων να μην υπερβαίνει το 30% των κερδών μιας επιχείρησης;
-    Εξετάζεται συνολική ρύθμιση για κάθε τύπο επιχειρηματικού δανείου;   
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top