Μια απίστευτη αποκάλυψη που, εάν ισχύει, δημιουργεί τεράστια ερωτήμτα έκανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ολι Ρεν. Εάν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ότι του απάντησε ο Ολι Ρεν, τότε η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μείωση μισθών και συντάξεων του δημόσιου τομέα μεγαλύτερη ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας στον Προϋπολογισμό!
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση και ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου Προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012. Στην απάντησή του ο Ολι Ρεν φέρεται να τονίζει ότι το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων»! Παράλληλα, ο Ολι Ρεν επισημαίνει ότι το 2012...

«τα έσοδα, ιδίως οι έμμεσοι φόροι, έχουν επηρεαστεί από την επιδεινούμενη ύφεση. Το πολιτικό κενό μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων επέφερε καθυστερήσεις στην είσπραξη φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση εφάρμοσε, στα τέλη Ιουλίου, ένα σύστημα πληρωμής με δόσεις, με στόχο τη σταδιακή καταβολή του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων βάσει των φορολογικών δηλώσεων.
Ωστόσο, τον Αύγουστο οι φορολογικές επιδόσεις υπερέβησαν τις προσδοκίες κατά περίπου 700.000.000 ευρώ, καθώς περισσότεροι φορολογούμενοι επέλεξαν να καταβάλουν εξαρχής ολόκληρο το ποσό των φόρων. Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρόσθεσε επίσης ότι:
- «Σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων».
- «Οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ».
- «Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ».
- «Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».


δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top