Κάθε τέλος της χρονιάς είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε (και να καταρτίζουμε) λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς: ταινίες ερμηνείες και ό,τι αισθανόμαστε ότι θα μας μείνει αξέχαστο. Το περιοδικό «Time» κάνει την έκπληξη ξεκινώντας με τους χειρότερους της χρονιάς, κοινώς αυτούς που θέλουμε να ξεχάσουμε.
Και μπορεί οι περισσότερες να δικαιολογούν την παρουσία τους στη λίστα λόγω γενικής μετριότητας (στην καλύτερη περίπτωση), αλλά ο Τίκβερ και οι Γουατσόφσκι μάλλον δε θα περίμεναν το υπερφιλόδοξο «Cloud Atlas» τους στην πρώτη θέση της προσβλητικής δεκάδας, ανάμεσα σε ταινίες όπως το «Τι να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος» και «Τζον Κάρτερ».

Προφανώς το τεράστιο εγχείρημα του «Atlas» τιμωρήθηκε σε αυτήν την επιλογή για τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε και την αποτυχία να ικανοποιήσει ακόμα κι όσους προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα προβλήματα που αναπόφευκτα παρουσίασε αυτή η...
...τόσο δύσκολα κινηματογραφήσιμη ιστορία.

Εντάξει, το «Time» δεν έχει σε αυτήν του τη κριτική αμιγώς κινηματογραφικό κριτήριο, ούτε το «Cloud Atlas» είναι η χειρότερη προσπάθεια της χρονιάς, αλλά οπωσδήποτε όταν υπόσχεσαι τα πάντα, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για καρατόμηση.
Δείτε τη λίστα με τους δέκα χειρότερους της χρονιάς.
10.«One For the Money» (Τζούλι Αν Ρόμπινσον)
9. «Η Παράξενη Ζωή του Τίμοθι Γκριν» (Πίτερ Χέντζες)
8.«Τι να Περιμένεις Οταν Είσαι Εγκυος» (Κερκ Τζόουνς)
7.«Alex Cross» (Ρομπ Κοέν)
6.«Λοραξ» (Κρις Ρενό, Κάιλ Μπαλντά)
5. «Aυτό θα Πει Πόλεμος» (ΜακΤζί)
4.«Abraham Lincoln Vampire Hunter» (Τιμούρ Μπεκμαμπέντοφ)
3.«Hyde Park on Hudson» (Ρότζερ Μισέλ)
2.«John Carter» (Αντριου Στάντον)
1.«Cloud Atlas» (Αντι Γουατσόφσκι, Λάνα Γουατσόφσκι, Τομ Τίκβερ)

e-go/cinema.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top