Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου «δείχνουν» μετ’ επιτάσεως οι διαρροές που έχουν ως αφετηρία το ΣΔΟΕ, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και από σήμερα το πρωί τον Άρειο Πάγο, όπου έχει καταλήξει ο φάκελος της νέας λίστας Λαγκάρντ που εξετάστηκε από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. 
 
Είναι προφανές πως εν μέσω παραφιλολογίας και διαρροών, που ορισμένες φορές ενδεχομένως και να αγγίζουν τα όρια του «ράδιο αρβύλα», το δικαστικό ρεπορτάζ αναμεταδίδει πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν λόγω της «σιγής ιχθύος» που έχει επιβληθεί γύρω από το περιεχόμενο της νέας λίστας καταθετών στην HSBC που έφθασε από το Παρίσι.
 
Για ποια ποσά μιλάμε:...
Σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω διαρροές, για το συγγενικό πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου και τρία ακόμα άτομα που αναφέρονται στη λίστα, υπάρχουν τέσσερις εγγραφές...
σε δύο λογαριασμούς συνολικού ύψους 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος λογαριασμός, ωστόσο, είναι ανενεργός.
Εντός αυτού του πλαισίου, οι πληροφορίες θέλουν συγγενικά πρόσωπα ή άτομα που συνδέονται με τον πρώην υπουργό (τέσσερα τον αριθμό) να εμφανίζονται στην κατά τεκμήριο αυθεντική νέα λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, οι διαρροές επισημαίνουν πως το πολιτικό πρόσωπο που εμφανίζεται ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δεν διετέλεσε ποτέ πρωθυπουργός ούτε αρχηγός κόμματος και πως αυτήν την περίοδο είναι ανενεργός πολιτικά. 
 
Το προφίλ ταιριάζει, βεβαίως, και με αυτό του Γιάννου Παπαντωνίου, δεδομένου ότι το όνομα της συζύγου του συμπεριλαμβάνεται σε άλλες προηγούμενες εκδοχές της επίμαχης λίστας. Ωστόσο και σε χρόνο ενεστώτα οι πληροφορίες εμπλέκουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος κατά σειρά διαχειριστής της λίστας υπό μορφή CD, το οποίο και χάθηκε, κατά δική του πάντα δήλωση στη Βουλή.
Σημειώνεται πως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήδη από την Πέμπτη το απόγευμα εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση, εκθέτοντας προσωπικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους υφισταμένους παράγοντες του Υπ. Οικονομικών κ.κ. Καπελέρη και Διώτη για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Βεβαίως, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της δικής του στάσης, χωρίς να εξηγήσει το πώς το περιεχόμενο της λίστας παρέμεινε στην κατοχή του επί μακρόν δίχως επεξεργασία από το ΣΔΟΕ και τη Δικαιοσύνη, με το επιχείρημα πως αποτελεί προϊόν υποκλοπής, οπότε η διαχείρισή του θα ήταν παράνομη έως και αντισυνταγματική.

Είναι γεγονός πως η ομίχλη που εκούσια καλύπτει το πόρισμα των εισαγγελέων για το περιεχόμενο της νέας λίστα Λαγκάρντ δίνει απεριόριστη τροφή σε σενάρια και εκδοχές, από τη στιγμή που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι δικαστικοί φορείς κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς υπό το νομότυπο πρόσχημα της μεταβίβασης του φακέλου με τη λίστα στη Βουλή.

zougla.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top