Η πρώτη παν - αττική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με την συμμετοχή όλων των πυρήνων που έχουν δημιουργηθεί σε δήμους του Λεκανοπεδίου.
Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, μετά την πολιτική εισήγηση παρουσίασε το οργανόγραμμα, καθώς επίσης και την πολιτική «πλατφόρμα» για την «Μεγάλη Συμμαχία των πατριωτικών δυνάμεων του Δημοκρατικού Κέντρου».
«Εμείς μιλάμε για Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις του Ελληνισμού, απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και των ατέρμονων και αναποτελεσματικών θυσιών του λαού, αλλά και απέναντι σε κάθε πολιτική μισαλλοδοξίας», είπε μεταξύ άλλων ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και τόνισε:
«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα προσχώρησής μου στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», από καμία πλευρά.
Ουδέποτε τέθηκε και ζήτημα  κατάργησης ή συγχώνευσης του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”».
Συνεχίζοντας ο Αχαιός πολιτικός αποκάλυψε ότι:...

«Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται με όλους τους παράγοντες της πολιτικής ζωής, με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις και μοιράζομαι προβληματισμούς και αγωνίες.
Επαναλαμβάνω όμως ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις γίνονται υπό το φως της δημοσιότητας.
Διαπιστώνουμε πως υπάρχει θετικό έδαφος και  γι’ αυτή την «Μεγάλη Συμμαχία» που εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες, υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή.
Με την ευκαιρία ξεκαθαρίζω ότι για το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα» τουλάχιστον, οι ζυμώσεις αυτές δεν αποσκοπούν στην δημιουργία νέου κόμματος ή στη συγχώνευση πολιτικών δυνάμεων. Αποσκοπούν στην δημιουργία ενός Συνασπισμού Δυνάμεων, με διακριτό πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα η κάθε μία, που όμως μπορούν να ενωθούν απέναντι στο ζητούμενο της εποχής και του λαού της χώρας, απέναντι στον «κοινό εχθρό» που θέλει την υποτέλεια και την φτωχοποίηση της πατρίδας και του λαού μας».
Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Είναι σαφές λοιπόν, ότι δεν «υιοθετούμε» καμία πρόταση ή αντίληψη προσχώρησης ή ενσωμάτωσης σε κάποιον πολιτικό οργανισμό. Αυτό όμως δεν αντίκειται στην βαθιά πίστη μας ότι η αποτίναξη των δεσμών του μνημονίου και η πορεία ανάκαμψης της χώρας δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κανένα κόμμα μεμονωμένα, παρά μόνο από μία ¨Μεγάλη Συμμαχία Πατριωτικών Δυνάμεων, που μπορούν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες άλλες διαφορές τους και να ομονοήσουν στο μείζον, που αυτή τη στιγμή είναι η απελευθέρωση της χώρας και των δυνάμεών της, από λογικές ασφυκτικής λιτότητας και δόσεις, που προσφέρουν μόνο αμφισβητήσιμες ανάσες αλλά όχι πραγματική λύση».
15 ΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τέλος η νέα συντονιστική επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, αποφάσισε μέσα στο 2013 να «απλώσει και να στήσει» τις «αντέννες» του  σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ενορία της Αθήνας και όλης της Αττικής.
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Ομόφωνα εξάλλου δέχθηκε το ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων διαπιστώνεται :
«Πως είναι πάρα πολλοί αυτοί που, είτε βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, είτε άλλαξαν επιλογή τα τελευταία χρόνια, είτε ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της δεξιάς παραμένουν ανένταχτοι.
Αυτοί όλοι εκτιμούν πως οι μνημονιακές επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ σήμερα, οδηγούν αφενός μεν σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών οδηγώντας τους σε άμεση φτωχοποίηση αφετέρου εξαφανίζουν την απήχηση της ΝΔ στο λαό, με φυσικό επακόλουθο, να την εξαερώνουν πολιτικά», καθώς επίσης σε άλλη παράγραφο υπογραμμίζεται : 
«Πέραν τούτου, είναι επίσης πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως ο πολυδιασπασμένος σήμερα χώρος του δημοκρατικού, κοινωνικού φιλελευθερισμού, πρέπει να ξαναβρεί την «σφριγηλότατα» και την ενότητά του και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από μία παράταξη, στα χνάρια των ιδρυτικών αρχών της ΝΔ, που θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και επανατοποθετούμενη έναντι των εθνικών και λαϊκών προταγμάτων και συμφερόντων».  


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top