Επιδείνωση θα παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες και έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας ενώ στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ θα εξασθενήσουν από το απόγευμα από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τοπικά ολικός στα βορειοδυτικά.
Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί και πάλι ισχυρός παγετός. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν...
σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι 4-5 μποφόρ στα δυτικά, 4-5 στα ανατολικά και 9-7 στα νοτιοανατολικά με βαθμιαία εξασθένηση.
Το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, με παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι πτώση, ενώ αναμένονται βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top