Προς την πλευρά του τέως γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου δείχνει με την κατάθεσή του ένας από τους πέντε συλληφθέντες της ομάδας που επιχείρησε να υπεξαιρέσει 147.600 ευρώ από τον ΕΟΤ.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν με ποιόν τρόπο θα γινόταν η υπεξαίρεση και, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ότι ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Βασιλάκος του είπε: «Μη σε νοιάζει, έχουμε την κάλυψη του γενικού γραμματέα (σ.σ: του Νίκου Καραχάλιου)».
Ο επιχειρηματίας κ. Μυλωνάς φέρεται να έχει καταθέσει (μαζί με στοιχεία που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του) στους αστυνομικούς πως στις αρχές Δεκεμβρίου τον προσέγγισε ο κ. Βασιλάκος, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε...
πως έχει στην κατοχή του μπλόκ επιταγών του ΕΟΤ και του ζήτησε να ψάξει να βρει «διαθέσιμες» εταιρείες ώστε οι ίδιοι να κόβουν επιταγές σε αυτές και να λαμβάνουν τα χρήματα. Ο ίδιος, συμπλήρωσε ότι για αυτή του τη συμμετοχή θα λάμβανε 4.000 ευρώ.
Εντολή πλήρους διαλεύκανσης από Όλγα Κεφαλογιάννη
Την ίδια ώρα, την έκταση της ζημιάς από τη δράση του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ κ. Βασιλάκου προσπαθεί να διαπιστώσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με εσωτερικό έγγραφο που έστειλε στο νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, την παραμονή των Χριστουγέννων.
Με αυτό το έγγραφο, η κα Κεφαλογιάννη δίνει εντολή στον γ.γ. του ΕΟΤ «να διενεργήσει ΕΔΕ και να ενημερώσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου» αν υπάρχουν άλλα μπλοκ επιταγών στην κατοχή του κ. Βασιλάκου ή οποιουδήποτε άλλου αναρμόδιου στο χρονικό διάστημα που τη θέση του γενικού γραμματέα κατείχε ο Νίκος Καραχάλιος.
Ζητά επίσης «να καταγραφεί ποιες επιταγές, υπέρ ποιού και για τι ποσό η κάθε μία έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΤ μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΤ (από 01.09.12 έως 21.12.12) και αν έχει διαπιστωθεί η νόμιμη πληρωμή αυτών».
​​​Real News 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top