Εντυπωσιακά σε πολιτικό επίπεδο είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να καρπώνεται την λαϊκή αγανάκτηση για τα νεα επώδυνα μέτρα που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν εμφανίζει την δυναμική που θα περίμενε κανείς απέναντι σε μια τροκομματική κυβέρνηση με τα 2 από τα τρία κόμματα τραυματισμένα και αποδυναμωμένα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).
Αυτό που αποκαλύπτει η δημοσκόπηση είναι μια αντιστροφή της τάσης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δείχνει να είναι "κολλημένος" στο 22,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής την στιγμή που είναι εκείνη που πρωτοστατεί στην εφαρμογή των μέτρων σκληρής λιτότητας με μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα έρθουν, με τους πολίτες να μην μπορούν καν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό Χειμώνα που διανύουμε και με την αγορά να βλέπει με το κυάλι την περιβόητη ανάπτυξη.
Η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit έγινε από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ είχε εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης.
Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παρουσιάζει μια δυναμική και να "ενσωματώνει" μεγάλος μέρος της λαϊκής οργής. Αυτό φαίνεται και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Πιο αναλυτικά:...

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ                 22,3%
ΝΔ                          20,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ      10,2%
ΠΑΣΟΚ                   5,3%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ     4,5%
ΚΚΕ                         4,3%
ΔΗΜΑΡ                   4,1%
ΑΛΛΟ                       5,5%
ΛΕΥΚΟ                    4,3%
ΑΠΟΧΗ                   9,1%
ΔΞ                             9,7%
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top