Σε αλλαγή όλων των κωδικών ασφαλείας υποχρεώθηκε το βρετανικό υπουργείο Αμύνης μετά την «έμπνευση» του παλατιού να ποστάρει φωτογραφίες του Ουίλιαμ που τον δείχνουν να «χαλαρώνει» στο κέντρο έρευνας και διάσωσης της αεροπορίας στο Anglesey , μπροστά σε ανοιχτή οθόνη υπολογιστή.
Όλα ξεκίνησαν από μια δημοσιοσχετίστικη επίσκεψη του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας στο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Βασιλικής Αεροπορίας στην βόρεια Ουαλία. Εκεί δηλαδή όπου υποτίθεται ότι ο Ουίλιαμ «υπηρετεί».
Παρόν βρέθηκε ο επίσημος φωτογράφος του υπουργείου Αμύνης που τον απεικόνισε να πίνει τσάι, να τρώει, να δουλεύει μπροστά σε ένα υπολογιστή και να πιλοτάρει ελικόπτερο.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρήκαν τον δρόμο τους στην...

...επίσημη ιστοσελίδα του πρίγκηπα και από εκεί σε χρόνο dt πέρασαν σε εφημερίδες και websites σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι την στιγμή που οι υπεύθυνοι ασφαλείας του υπουργείου Αμύνης συνειδητοποίησαν τι ακριβώς φαίνεται στις οθόνες μπροστά και πίσω από το Γουίλιαμ (κωδικοί ασφαλείας, ονόματα χρηστών, απόρρητα έγγραφα) και έσπευσαν να τις διαγράψουν.
Σύμφωνα με ειδικευμένα σάιτς το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί τρανό παράδειγμα της έλλειψης σημασίας που δίνουν οι οργανισμοί ασφαλείας στην απειλή που μπορεί να προέρθει από αυτό που αποκαλείται visual data security breach, δηλαδή την δυνατότητα διαρροής στοιχείων μέσω οπτικών δεδομένων.
iefimerida
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top