1 Απόσπασμα συνέντευξης του βουλευτή Αχαίας Νίκου Νικολόπουλου στο paraskhnio.gr 
     
    Κύριε Υπουργέ μας έδωσαν μια μεγάλη βοήθεια με το κούρεμα του χρέους μας. Με τη μέθοδο του PSI. Τα αποτελέσματα όμως εκείνης της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους φάνηκε ότι δεν έφεραν τα αναμενόμενα, εσείς τι λέτε;
Η μικρή μείωση του απόλυτου μεγέθους του δημοσίου χρέους δεν είχε την  ελάχιστη θετική επίδραση στο ποσοστό του έναντι του ΑΕΠ, αφού από 165,3% το 2011, έφθασε στο 169,5% το 2012, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του ΑΕΠ (τουλάχιστον στο -6,5%).
Με το PSI δεν μειώθηκε το συνολικό χρέος και δεν ενίσχυσε το βαθμό βιωσιμότητάς του. Επιπλέον, δεν συνέβαλε στην  ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, ούτε στην εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, με συνέπεια η οικονομία να παραμένει στην δίνη της ύφεσης, με συνεχείς αρνητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Επιπλέον, φτωχοποίησε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ΝΠΔΔ και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία ήταν κάτοχοι κρατικών ομολόγων.

   Τι εννοείτε ότι παρά τις αιματηρές θυσίες και παρά τη μείωση των δαπανών, ακόμα και στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Άμυνα και παντού, θα έχουμε το 2013 και άλλη αύξηση του χρέους;
Το τραγικό είναι ότι και το 2013 προβλέπεται αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 6 δις ευρώ (346,2 δις) και σύμφωνα με πρόσφατη, νέα δανειακή σύμβαση, θα αυξηθεί και τα επόμενα χρόνια για την κάλυψη επιπλέον δανειακών αναγκών της χώρας για την περίοδο 2012-2014. Οι επιπλέον αυτές δανειακές ανάγκες, κατά το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του PSI και την επιδίωξη των μεσοπρόθεσμων στόχων.

   Καλά και ο Πρωθυπουργός και οι συγκυβερνήτες, οι Υπουργοί γιατί κλείνουν τα μάτια και μας οδηγούν στο γκρεμό;

Μου θυμίζετε τον Σαμαρά και τον Νικολόπουλο που μαζί με όλη την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτή την αγωνία εκφράζαμε και για τούτο προτείναμε άλλο μείγμα πολιτικής. Η αρνητική αυτή πορεία δεν πρόκειται να ανακοπεί εάν δεν ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργό ζήτηση και θα αποδυναμώσουν τα κίνητρα προς φοροδιαφυγή (π.χ. μείωση συντελεστών ΦΠΑ, κατάργηση έκτακτων εισφορών, μείωση τιμών και εισοδηματική αποκατάσταση μισθών- συντάξεων). Η αναπτυξιακή διαδικασία δεν θα ενεργοποιηθεί εάν δεν ενισχυθούν χρηματοοικονομικά μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας.
  Κύριε Νικολόπουλε, εκτός από τις νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, στα επιδόματα τα αναπηρικά, τα πολυτεκνικά, του γάμου κ.α. που από την αρχή διαφωνήσατε  ποιος ήταν ο εφιάλτης που είδατε, όταν ακούσατε τις απαιτήσεις της τρόικας;
Αυτά κατ’ αρχήν που είπατε είναι ζητήματα επιβίωσης για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους. Άκουγα τα ναι του Υπουργού και έβλεπα τα πρόσωπα των Ελλήνων, που ενώ προεκλογικά τους έλεγα, έλα μαζί μας και μη φοβάσαι. Έχε εμπιστοσύνη στον Σαμαρά δεν είναι ο Γιωργάκης… και σκεφτόμουν πως θα τους κοιτάξω στα μάτια!! Ο αντίλαλος ηχεί ακόμη στα αυτιά μου.
H ΝΔ δεν είναι ΠΑΣΟΚ…
Τώρα όμως μ’ ένα νέο μνημόνιο που μοιάζει με «δρεπανοφόρο μηχάνημα»,  θα έπρεπε εγώ να γίνω οδηγός και χειριστής του. «Καβάλα» πάνω  σ’ αυτό, να ζητήσω πίσω την καθημερινότητα ακόμα και αυτή την ίδια την ζωή όλων εκείνων, που με ψήφησαν και μου έδωσαν με την ψήφο τους τη δύναμη να τους εκπροσωπώ και να ανατινάξω τα ισοδύναμα απέναντι στις οριζόντιες περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Ε, λοιπόν πιστεύω πως είναι βαρύτατο, να λες με νοιάζει η αξιοπιστία των ξένων δανειστών και δεν υπολογίζω τους Έλληνες και για τούτο τους κοροϊδεύω και με την αυθάδεια του μασκαρά, χωρίς να κοκκινίζω, τους λέω δεν με νοιάζει το κόστος… το δικό σας είναι ασήμαντο!!!

 Δηλαδή που μας πηγαίνουν, οι άνθρωποι που αγαπήσαμε, πιστέψαμε και τους εμπιστευτήκαμε;
Στη «ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ» της Ελλάδος… Αυτό τον εφιάλτη έζησα τις λίγες μέρες που ήμουν στη κυβέρνηση της δήθεν «εθνικής σωτηρίας».
Είναι απαράδεκτα και εγκληματικά αυτά που αποδέχονται οι τρεις συγκυβερνήτες και υπογράφει ο Υπουργός εργοδοτών και όχι εργασίας. Όταν στα πιο βασικά ζητήματα των εργασιακών αμοιβών, γίνονται εξομοιώσεις που μεταμορφώνουν τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό και τον εξομοιώνουν με τις καθημαγμένες χώρες της πρώην Ανατολικής κομμουνιστικής Ευρώπη, μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη….
    Δώστε μας χειροπιαστά παραδείγματα…
Αύξηση των ημερών απασχόλησης στις έξι ημέρες (αντί του πενθημέρου). Τώρα πια αποσυνδέεται ο χρόνος απασχόλησης του εργαζόμενου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και καταργούνται οι περιορισμοί που υπάρχουν για την εναλλαγή της απασχόλησης μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας με απόφαση του εργοδότη….
Θέλετε και άλλο: Κατάργηση αναγγελιών στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των προεγκρίσεων που απαιτούντο για μια επιχείρηση όταν μεταβάλλεται κάτι που αφορά τον εργαζόμενο και πλέον θα φτάνει μόνο η κοινοποίηση των αλλαγών.
Τέλος, όταν επίσης αποδέχονται και θεσμοθετούν διαρκείς μηχανισμούς μειώσεων των μισθών, των συντάξεων (για τις συντάξεις μάλιστα μέχρι το 2060!), των επιδομάτων ώστε να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν, στα μεγέθη της γείτονος Βουλγαρίας! Τότε ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα των μνημονίων βουλιάζει, εξαθλιώνεται, αιμορραγεί, αυτοκτονεί, μαζί με τα παιδιά της;
   Τι ζητήσατε εσείς κ. Νικολόπουλε, για να μείνετε στο σχήμα από τον Πρωθυπουργό, όταν συζητήσατε την παραίτηση σας;
Απαιτούσα από την Κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να τηρήσουμε τις εξαγγελίες μας. Να επιμείνουμε στα «ισοδύναμα μέτρα», σ’ αυτά που είχαμε προβάλλει κατά κόρον πριν από τις εκλογές στα ΖΑΠΕΙΑ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Να τιμήσουμε τις  δεσμεύσεις που επαναλάβαμε και μετεκλογικά. Αυτές που οι τρεις αρχηγοί συμπεριέλαβαν στη μετεκλογική προγραμματική συμφωνία. Αυτή που οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, συνυπέγραψαν και πήραν την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Ελλήνων.

   Με αφορμή τη δημοσίευση της «Λίστας Λαγκάρντ» και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Βαξεβάνη, ηγέρθη και πάλι το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων. Εσείς τι λέτε;
Ασφαλώς και διαφωνώ. Σε μια υγιή μη διαπλεκόμενη Δημοκρατία δεν νοείται προστασία των προσωπικών δεδομένων του παρανομήσαντος.
Η προσβολή του κοινού περί δικαίου αισθήματος ζυγίζει -φαντάζομαι- πολύ περισσότερο από τις πρόχειρες δικαιολογίες της προστασίας –δήθεν- των προσωπικών δεδομένων, όταν ιδιαίτερα ο παρανομήσας ανήκει στο χώρο των δημοσίων ανδρών (Υπουργοί, Βουλευτές κ.τ.λ.).
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής. Το σχοινί της αντοχής θα σπάσει… Το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει μέσα σε μία εκρηκτική γελοιότητα και κοινωνική οργή…

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top