Αυξημένος είναι ο κίνδυνος εμφράγματος σε άτομα που χάνουν τη δουλειά τους στην ηλικία μεταξύ των 50 και 60 χρόνων.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ύστερα από μελέτη που έγινε σε πάνω από 13.000 συμμετέχοντες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η απόλυση μπορεί να αυξήσει τα περιστατικά καρδιακής προσβολής σε ίδιο μέγεθος άλλων γνωστών παραγόντων κινδύνου όπως είναι το κάπνισμα.
Κατά το πρώτο έτος μετά την απώλεια θέσεων εργασίας το ποσοστό περιστατικών καρδιακής προσβολής αυξήθηκε κατά  το ¼. Παράλληλα δε σημειώθηκε μεταβολή στο ποσοστό καρδιακής προσβολής  σε όσους εκ των απολυμένων προσέφεραν εθελοντική εργασία.
Οι ειδικοί υποψιάζονται στρες μπορεί να ευθύνεται.
Οι άνδρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα...

ήταν καπνιστές, υπέρβαροι και παρουσίαζαν υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη.
Ύστερα από τον προσδιορισμό  και τη μελέτη αυτών των πιο καθιερωμένων για την καρδιά-παραγόντων κινδύνου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απώλεια θέσεων εργασίας  συνδέονταν ανεξάρτητα με τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Μάλιστα το ποσοστό των εμφραγμάτων  σε όσους  είχαν μείνει πρόσφατα άνεργοι, ανέρχονταν στο 27% .
Οι πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή  άτομα που είχαν χάσει τέσσερις ή περισσότερες θέσεις εργασίας ανέβηκε στα δύο τρίτα (63%).
Αυτό επιβεβαιώνει άλλες μελέτες που δείχνουν ότι οι στρεσογόνοι παράγοντες της ζωής μπορεί να αυξήσουν  τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.
 
healthtimes.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top