Πολλοί έχουν ακούσει για ανεξήγητα περιστατικά, ανακάλυψης ανθρωπίνων σωμάτων που βρέθηκαν ολικώς ή μερικώς καμένα χωρίς σημάδια εξωτερικής επέμβασης. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό εδώ και αιώνες. Το ονομάζουν αυτανάφλεξη.
Για πρώτη φορά αυτά τα μυστήρια φαινόμενα καταγράφηκαν τον 16ο αιώνα, ενώ το τελευταίο περιστατικό συνέβη πρόσφατα. Πέρσι στην Ιρλανδία στο σπίτι του βρέθηκε καμένος άνδρας, ο οποίος καθόταν σε πολυθρόνα κοντά σε τζάκι. Όμως οι παθολογοανατόμοι διαπίστωσαν, πως η αιτία της ανάφλεξης δεν ήταν η φωτιά από το τζάκι. Τα ίχνη της φωτιάς βρέθηκαν ακριβώς από κάτω και από πάνω από το σώμα του θύματος ενώ τα άλλα πράγματα στο σπίτι δεν επηρεάστηκαν.
Προσπαθώντας να ρίξει φως σε αυτό το μοναδικό και ανεξήγητο φαινόμενο, ο βρετανός βιολόγος Brian J. Ford έχει προτείνει την δική του θεωρία:
« Οι άνθρωποι απλά αναφλέγονται. Μπορεί να κάθονται χαλαρά στη πολυθρόνα είτε να είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ, και το επόμενο δευτερόλεπτο ξαφνικά μετατρέπονται σε φλόγα. Μπλε φλόγες ξεφεύγουν από τα σώματά τους, όπως η φωτιά από έναν καυστήρα αερίου, και σύντομα γίνονται μια σωρός στάχτης. Συνήθως μόνο τα πόδια μένουν ανέπαφα. Τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά, όπως η εφημερίδα στο μπράτσο της πολυθρόνας ή οι  παντόφλες, δεν καταστρέφονται καθόλου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων η αυτανάφλεξη προκαλούσε πολλές διαμάχες επιστημόνων και πολλοί άνθρωποι την θεωρούν μύθο. Όμως  υπάρχει, και τώρα νομίζουμε πως μπορούμε να εξηγήσουμε τα αίτια της προέλευσής της».
Στα πειράματά του ο Ford χρησιμοποιεί...
χοίρους, διότι ο γενετικός τους κώδικας είναι ο πιο κοντινός προς τον άνθρωπο. Ως εκ τούτου, είναι οι καταλληλότεροι για τον έλεγχο αυτής της υπόθεσης. Η πιο πιθανή αιτία της εμφάνισης του φαινομένου της αυτανάφλεξης, σύμφωνα με τον Ford, μπορεί να είναι η ακετόνη, η οποία υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να συσσωρεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Η κέτωση (η συσσώρευση της ακετόνης) εμφανίζεται κατά τον αλκοολισμό, την κακή διατροφή, όπως επίσης και από διαβήτη.
Εάν ο Ford μπορέσει να αποδείξει, πως το σώμα των χοίρων αναφλέγεται, όταν σε αυτό συσσωρεύεται πάρα πολύ ακετόνη, θα είναι ο πρώτος επιστήμονας, ο οποίος απέδειξε πειραματικά την φύση του μυστηριώδους φαινομένου της αυτανάφλεξης.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top