Ο Νίκος Νικολόπουλος με την νέα του κοινοβουλευτική παρέμβαση έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και αφορούν τις «αξιοκρατικές» προσλήψεις της συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ.
Καυτηρίασε την στάση της τρικομματικής επιτροπής που εάν δεν υπαγορεύει, οπωσδήποτε εγκρίνει και καλύπτει τις προσλήψεις από το παράθυρο και μάλιστα με ένα νέο  «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ» που εφαρμόζει η ΕΡΤ.
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Σήμερα στην Βουλή κατέθεσα ερώτηση για τις απροκάλυπτες προσλήψεις της συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ και τις υπέρογκες μηνιαίες αποδοχές που αυτοί λαμβάνουν. Η νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και κυρίως προς τον αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Σ. Κεδίκογλου.» 
Και συνεχίζει ο Νίκος Νικολόπουλος :
«Έθεσα σειρά ερωτημάτων για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τις τελευταίες εκτός ΑΣΕΠ «αξιοκρατικές» προσλήψεις  στην ΕΡΤ. Συμφωνεί άραγε ο Σ. Κεδίκογλου με τα μισθολογικά κλιμάκια, για τους ημέτερους νεοπροσλαμβανόμενους της ΕΡΤ, των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ξεκινούν από 3.000 και φθάνουν τις 4.000 ευρώ, την ώρα μάλιστα που μειώνονται μισθοί και συντάξεις όλων των υπολοίπων Ελλήνων εργαζομένων; Ο Πρωθυπουργός γιατί επιτρέπει να προκαλούν οι «δικοί του» την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας έχει μετατρέπει σε εργασιακή «ζούγκλα» και όταν καταστρατηγούνται κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων,» και συνεχίζει:...

«Την ώρα που η κοινωνία είναι στα όριά της, οι νέοι βρίσκονται στην ανεργία και μεταναστεύουν στο εξωτερικό ελπίζοντας σ’ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο μακριά από την Ελλάδα, κάποιοι προκλητικά βολεύονται με υψηλούς μισθούς στην ΕΡΤ, έχοντας υψηλή πολιτική προστασία» και Τέλος καταλήγει ο Νίκος Νικολόπουλος βάζοντας τα εξής ερωτήματα:
Πόσοι έχουν προσληφθεί στην ΕΡΤ από 20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα; Να κατατεθεί ονομαστική λίστα.
Ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές; Να κατατεθούν οι συμβάσεις που καταγράφουν τις μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει κάθε υπάλληλος ξεχωριστά.
Ποιος ενέκρινε την διαδικασία που έγιναν οι προσλήψεις στην ΕΡΤ χωρίς καμία προκήρυξη διαγωνισμού και χωρίς καμία δημοσιοποίηση;
Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Γ. Σουρνάρας ποια απάντηση δίνει στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που βλέπουν να μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αλλά οι εκλεκτοί της συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ  να λαμβάνουν κατώτατο μισθό 3.000€;
Υπάρχει επίσημη απάντηση του Πρωθυπουργού προς τους ανέργους δημοσιογράφους, που γραπτώς έχουν διαμαρτυρηθεί για την διαδικασία επιλογής προσωπικού στην ΕΡΤ;
Τελικά ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής αφού ούτε λόγος μπορεί να γίνεται περί αξιοκρατίας και διαφάνειας στις νέες προσλήψεις. Οι συγκεκριμένοι μήπως έχουν σχέσεις εργασίας και με άλλους φορείς του Δημοσίου, ή μήπως απασχολούνται και σε ένα ή περισσότερα ΜΜΕ ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν βρεθεί στις ατέλειωτες ουρές των απολυμένων και των ανέργων;» 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top