Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον, έθεσαν από χθες τις περιοχές τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς τις προσεγγίζει ο τυφώνας Σάντι, ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες, τις βόρειοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο τυφώνας Σάντι προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων στη Κούβα και συνολικά 41 στην Καραϊβική και απειλεί να χτυπήσει αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο, τις πυκνοκατοικημένες ακτές των βορειοανατολικών ακτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όλο το Σαββατοκύριακο για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις και οι υποδομές, είναι έτοιμες για τις πιθανές συνέπειες αυτής της θύελλας», δήλωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας, Βίνσεντ Γκρέι.
Προειδοποίηση απηύθυνε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, λέγοντας ότι...
είναι «μια πολύ επικίνδυνη καταιγίδα» και προέτρεψε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αναφέροντας επίσης ότι υπάρχουν στη διάθεση των πολιτών, 65 πλήρως εξοπλισμένα καταφύγια.
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι ο Σάντι, παρότι αναμένεται να εξασθενήσει, μπορεί να χτυπήσει την περιοχή με μεγαλύτερη ισχύ, από ότι ο τυφώνας Ιρένε που το 2011 είχε αφήσει πίσω του 47 νεκρούς.

real.gr 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top