«Λουκέτο» σε δεκαπέντε Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι τέλος του χρόνου με οικονομία περί τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ! Το αποφάσισαν στο Πεντάγωνο μετά τον «πάγο» που τους έβαλε η τρόικα. Το υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στους δανειστές για να πάρει την επόμενη δόση.
Σύμφωνα με το σχέδιο δραστικής μείωσης των στρατοπέδων που υποχρεώθηκε να υλοποιήσει η στρατιωτική ηγεσία κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με την τρόικα στο Πεντάγωνο, από 1/1/13 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο δέκα από τα είκοσι πέντε κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα.
Τα δέκα νέα κέντρα εκπαίδευσης θα είναι διακλαδικά και θα βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να είναι ομαλή η προσαρμογή των νέων στη στρατιωτική ζωή... Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και τον Σκαραμαγκά.
Ωστόσο, παρασκηνιακά γίνονται διεργασίες σε κομματικό και τοπικό επίπεδο για την επιλογή των κέντρων εκπαίδευσης που θα παραμείνουν ανοιχτά και αυτών που θα κλείσουν. Πρόκριμα για να παραμείνει ένα κέντρο ανοιχτό θα είναι η υποδομή που διαθέτει και το κόστος συντήρησής του.
Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, φαίνεται ότι...

περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν ανοιχτά έχουν τέσσερα Κέντρα στην Πελοπόννησο, δύο στην Αττική, ένα στην Ηπειρο, ένα στη Στερεά Ελλάδα, ένα από τα τέσσερα στη Δυτική Μακεδονία και άλλο ένα στη Δυτική Ελλάδα ή στην Κρήτη.
Εως τον Δεκέμβριο του 2012 θα πρέπει να κλείσουν επίσης άλλα δέκα στρατόπεδα που παλαιότερα λειτουργούσαν ως Κέντρα Εκπαίδευσης και παραμένουν ανοιχτά παρότι έχουν παύσει να υποδέχονται νεοσυλλέκτους!!
Το υπουργείο Αμυνας, τέλος, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και να έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για κλείσιμο των 280 μεγάλων στρατοπέδων που βρίσκεται διάσπαρτα στην ενδοχώρα, απομεινάρια της μετεμφυλιακής περιόδου, που δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αξία και η λειτουργία τους είναι οικονομικά ασύμφορη.
«Κάντε το όπως το είχατε σχεδιάσει το 2003», ήταν η προτροπή της τρόικας προβάλλοντας το «Σχέδιο Αναδιοργάνωσης» που είχε εγκρίνει το ΚΥΣΕΑ επί κυβερνήσεως Σημίτη. Τραγική ειρωνεία! Το σχέδιο αυτό ήταν φτιαγμένο διά χειρός του νυν υφυπουργού Αμυνας Π. Καράμπελα, που τότε κατείχε τη θέση του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ!
Το σχέδιο ενταφιάστηκε το 2004 από την κυβέρνηση Καραμανλή και τώρα με καθυστέρηση δέκα ετών καλείται η κυβέρνηση Σαμαρά να το επαναφέρει και με πολιτικό εκτελεστή τον Π. Καράμπελα...
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πειστεί ότι είναι ορθή η επιμονή της τρόικας και μονόδρομος η άμεση δημιουργία ενός μικρότερου πιο ευέλικτου και φθηνότερου στρατεύματος. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς φέρεται να μη συμμερίζεται τις θεωρίες που αναπτύσσουν οι συντεχνίες των στρατιωτικών ότι θα είναι ελάχιστο το οικονομικό όφελος από το κλείσιμο των 280 «ρουσφετοαποθηκών» που βρίσκονται στην ενδοχώρα.
«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν στρατόπεδα με δέκα φαντάρους» ήταν το ξέσπασμα του πρωθυπουργού, έπειτα από σχετικό ραντεβού που είχε με τους τροϊκανούς...


(Έθνος)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top