Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα (αναπήρων, ανέργων κ.λπ.), μείωση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες αλλά και αύξηση παραβόλων για υποβολή μηνύσεων είναι μερικά από τα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης του υπό κατάρτιση φορολογικού νομοσχεδίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις εξής φορολογικές παρεμβάσεις:
Μείωση φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα ύψους 229 εκατ. ευρώ. Στο στόχαστρο βρίσκονται φορολογικές απαλλαγές που έχουν σήμερα οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, όπως η πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και η απαλλαγή του 50% του τέλους ταξινόμησης για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το έξτρα αφορολόγητο ποσό των 2.000 ευρώ που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με αναπηρία άνω του 67% καθώς και απαλλαγές που έχουν τα άτομα με αναπηρία.
Μείωση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 11% σε 7%, από την οποία θα προκύψει όφελος 121 εκατ. ευρώ. Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ που επιβαρύνει τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών που πραγματοποιούν κατά την άσκηση της εκμετάλλευσής τους. Η επιστροφή αυτή ενεργείται...
με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστών στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στον φόρο.
Αύξηση των παραβόλων για υποβολή μηνύσεων για την είσπραξη πρόσθετων εσόδων ύψους 100 εκατ. ευρώ. Σήμερα το παράβολο ανέρχεται σε 100 ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου των επώδυνων μέτρων ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου με την επίδοση της έκθεσης της τρόικας στο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.
Χθες κατέφθασε το δεύτερο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με στόχο την επικαιροποίηση του προγράμματος, ενώ αύριο αναμένονται οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν μεθαύριο με τον Γιάννη Στουρνάρα κα τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Τις μέρες αυτές είναι πολύ πιθανά να συναντηθούν και με τον Αντώνη Σαμαρά. Αφού προηγηθούν συναντήσεις στις 10- 12 Σεπτεμβρίου με τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αναχωρήσουν για την Κύπρο, όπου θα ενημερώσουν το άτυπο Eurogroup, που θα λάβει χώρα στη Λευκωσία στις 14 Σεπτεμβρίου.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top