Προς τον
Πρωθυπουργό
Κύριον
Αντώνη Σαμαρά

Κύριε Πρόεδρε,
Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την παρούσα Βουλή για την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η κρίση χρέους της χώρας μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού, οδηγώντας στο πρώτο μνημόνιο και στην τρόικα, υπήρξε κεντρική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και δική σας, προσωπικά.
Παράλληλα, όπως γνωρίζετε, σχετική πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής έχουν ήδη καταθέσει οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ από την δική σας πλευρά δεν έχει διατυπωθεί επίσημα μέχρι σήμερα κάποια θέση ή εξέλιξη επί της προεκλογικής εξαγγελίας.
Ακόμα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, από τις 9 Αυγούστου εκκρεμεί απάντηση επί του θέματος και σε ερώτηση που εγώ κατέθεσα προς εσάς και τον Υπουργό Οικονομικών, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Κατόπιν τούτων, και πιστεύοντας πως η παράλληλη εισαγγελική έρευνα επί του ζητήματος, η οποία ανέκυψε...
μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εις βάρος του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε και ο πολιτικός κόσμος της χώρας να δείξει πως επιθυμεί άμεσα το ξεκαθάρισμα μίας πολύ θολής υπόθεσης, αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες διαλεύκανσης, σας καλώ να συναινέσετε στις προτάσεις των άλλων δύο κομμάτων και να τις στηρίξετε.
Ελπίζω η σημερινή σας θέση να συμπίπτει με εκείνη που εκφράζατε μέχρι τις 17 Ιουνίου και η καθαρή και ευθεία βούλησή σας να μην επιτρέψει κανενός είδους παρερμηνείες και δημιουργία νέων στιγμάτων εις βάρος σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Μετά τιμής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος  
Βουλευτής Αχαίας
(εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο
της Νέας Δημοκρατίας) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top