Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ακόμη και την έξοδο από το ευρώ. Σύμφωνα με την κυπριακή online εφημερίδα, 24.com.cy, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού τόνισε ότι η Κύπρος ενδεχομένως να εγκαταλείψει το ευρώ, εάν οι διεθνείς πιστωτές επιμείνουν σε αυστηρά μέτρα λιτότητας.
«Εάν η τρόικα επιμείνει σε επώδυνα μέτρα, πρέπει να επιμείνουμε και να λέμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ, επειδή είναι τόσο σημαντικό για εμάς;» αναρωτήθηκε ο κ. Κυπριανού. Και συνέχισε: «Δεν προλέγω στο τι πρέπει να κάνουμε. Λέω ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά, εάν πραγματικά θέλουμε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό του τίθεται το ερώτημα αν θα πρέπει να μείνουμε ή όχι στο ευρώ. Γι’ αυτό και ζήτησε να γίνει μελέτη...
τόσο για το τι έχει αποκομίσει η Κύπρος από την ένταξή της στο ευρώ όσο και για τι θα επιφέρει μια έξοδός της από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δεν έκρυψε πως το κόμμα του διαχρονικά είχε επιφυλάξεις για την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. και κατ’ επέκταση στη ζώνη του ευρώ.


www.bankingnews.gr

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top