Συνήθως οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι έγκυος. Ένας μελλοντικός μπαμπάς όμως μπορεί, εξ αιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου που προκαλεί συμπτώματα εγκυμοσύνης στον ίδιο!
Ο 25χρονος Mike Dowdall υποφέρει από πρωινές ναυτίες, λιγούρες, εξάψεις, ακόμα και… πρήξιμο στην κοιλιά, ακριβώς όπως και η έγκυος κοπέλα του Amanda Bennett.
Η περίεργη αυτή εγκυμοσύνη – φάντασμα, οφείλεται σε ένα σπάνιο σύνδρομο, ονόματι Couvade. Πρόκειται για μία πάθηση που προκαλεί στους άνδρες τα ίδια συμπτώματα που έχουν οι μέλλουσες μαμάδες
Ο Mike, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με τα τατουάζ, ανήμπορος να εξηγήσει να συμπτώματα συμβουλεύτηκε το γιατρό του κι έτσι διαγνώστηκε ότι πάσχει από ακραία μορφή συνδρόμου Couvade.
Στις 33 εβδομάδες, ο Mike έχει επιπλέον...
...συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, εξάντληση, πόνο στην πλάτη και κατακράτηση υγρών!
“Ό, τι περνά το σώμα της Amanda το περνά και το δικό μου. Ποτέ μου δεν έχω νιώσει τόσο άσχημα και περίεργα”, είπε ο μελλοντικός μπαμπάς στην εφημερίδα Sun. Ενώ η φίλη του ζει το δικό της δράμα, καθώς εκτός από τον εαυτό της και το μωρό, πρέπει να φροντίζει και τον σύντροφό της που παραπονιέται συνέχεια.
Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου Couvade δεν είναι γνωστά, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ψυχοσωματική νόσο που αποδίδεται στο άγχος του μελλοντικού πατέρα. Άλλοι γιατροί πιστεύουν ότι προκαλείται από υψηλό επίπεδο θηλυκών ορμονών στο σώμα του άνδρα.
Σε ακραίες περιπτώσεις, ο μπαμπάς μπορεί να νιώσει ακόμα και πόνους γέννας!


radar
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top