Αποφασισμένοι οι δανειστές για την επιβολή εργασιακών συνθηκών Βουλγαρίας (με ωράριο λάστιχο), απολύσεις στο Δημόσιο και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.
Οι μισθοί στην Ελλάδα θα μειώνονται τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ η όποια ανάκαμψη υπάρξει θα φτάσει στην κοινωνία πολύ καθυστερημένα, έχουν διαμηνύσει κατά τις πληροφορίες στην κυβέρνηση τα στελέχη της τρόικας, που σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Το διακύβευμα είναι το πακέτο που ξεκίνησε από 11,5 δισ. και πήγε στα 13 δισ., αλλά και ένα πλαίσιο θεμάτων που η τρόικα θέτει επιτακτικά και επιμένει να προχωρήσουν εδώ και τώρα. Αφορούν τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού, τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, αλλά και την άρδην αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς εργασίας.
Η τρόικα δεν φαίνεται να έχει πειστεί από τα προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι αν υλοποιηθούν, όπως έχουν παρουσιαστεί, θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στα ετοιμόρροπα ασφαλιστικά ταμεία. Τα βασικά σημεία τα διαπραγμάτευσης...
τρομάζουν τους κυβερνητικούς, καθώς οι τροικανοί θέλουν να επιβάλουν μισθούς Βουλγαρίας και ελαστικές σχέσεις εργασίας, ασυνήθιστες για ευρωπαϊκή χώρα. Εξάλλου στο πρόσφατα αποκαλυφθέν e mail που έστειλαν στο υπουργείο Εργασίας οι δανειστές, με στιλ ανθύπατου, ζητούν κατάργηση του πενθήμερου και επαναφορά στην εξαήμερη εβδομαδιαία απασχόληση, καθώς και τη θεσμοθέτηση των 11 ωρών ως ελάχιστου χρόνου ανάπαυσης.

(Δημοκρατία της Κυριακής)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top