Θα νομίζετε ότι επηρεαστήκαμε από τα καλά (πράγματι) γαλλικά που «κέρασε» ο πρωθυπουργός μας τον κ. Ολάντ κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η γαλλική έκφραση (που αναφέρεται στον τίτλο του σημειώματος) ταιριάζει γάντι με όσα παρατηρούμε στα ελληνικά ΜΜΕ αυτό το διάστημα. Μεγάλα κανάλια αλλά και εφημερίδες, που πρωταγωνίστησαν -και πρωταγωνιστούν;- στη διαπλοκή, παραδοσιακοί πολέμιοι της Κεντροδεξιάς αλλά και του κ. Σαμαρά προσωπικά, παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες εξωραϊσμένη την πραγματικότητα, προσφέροντας, δήθεν, «καλές υπηρεσίες» στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Αντίστοιχα, το κυβερνητικό περιβάλλον (στη συντριπτική πλειοψηφία του), κολακευμένο από τα «χάδια» των μεγάλων συμφερόντων, πέφτει για πολλοστή φορά θύμα.
Υπουργοί, σύμβουλοι, συνεργάτες και άλλα στελέχη συναγελάζονται με μιντιάρχες και εκπροσώπους τους, αγνοώντας την Ιστορία. «Ξεχνώντας» ότι μόλις προσφερθούν τα «αιτηθέντα» -νέα έργα, επεκτάσεις χρυσών συμβολαίων, δάνεια, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές και πάσης φύσεως διευκολύνσεις- οι σημερινοί χειροκροτητές θα μεταβληθούν σε δημίους, που θα ζητούν...

επί πίνακι τις κεφαλές του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του εκείνων που δεν ήταν «σύμμαχοι» στις επιδιώξεις τους. Αλήθεια, δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν; Τόσο μεγάλη είναι η πείνα για λίγη «ευλογία» από τα μέσα που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες τούς χλεύαζαν;
Η «δημοκρατία» μας, που χάρη στους αναγνώστες της μεγάλωσε γρήγορα, με όπλα την αλήθεια, την ελευθερία έκφρασης, το θάρρος, την οικονομική αυτάρκεια και την πίστη σε όλα όσα δηλώσαμε στη διακήρυξη της πρώτης μέρας, διεκδικεί μέσα σε μόλις 20 μήνες κυκλοφορίας την 3η θέση στην κατάταξη των ημερήσιων απογευματινών εφημερίδων. Παρακολουθεί με ψύχραιμο μάτι όλα όσα συμβαίνουν (και στις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών και μέσων) και -να είστε σιγουροι!- δεν θα διστάσει να φωτίσει, όπως κάνει πάντα άλλωστε, όλες τις υπόγειες διαδρομές αυτών των «περίεργων» σχέσεων.
Ας ελπίσουμε ότι ο ευαίσθητος σε θέματα ηθικής τάξης πρωθυπουργός θα «μαζέψει» γρήγορα τους επιπόλαιους και θα τους καλέσει για ένα «ιδιαίτερο» μάθημα, θυμίζοντάς τους τόσο την προσωπική του ιστορία όσο και το πρόσφατο παρελθόν.
 
Ι. Ν. Φιλιππάκης - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top