Μία σπάνια φιλία έχει αναπτύξει ένας 8χρονος από την Αυστρία με αυτά τα χαριτωμένα αλλά ιδιαίτερα δυσπρόσιτα για τον άνθρωπο ζώα.
Οι μαρμότες όταν συναντούν ανθρώπους  χτυπούν τις ουρές τους και τα δόντια τους για να απομακρύνουν τους δίποδους “εισβολείς”, ενώ με δυνατά σφυρίγματα ειδοποιούν την υπόλοιπη αγέλη για να εξαφανιστεί. Όταν όμως βλέπουν τον μικρό Matteo Walch, κάθονται δίπλα του και δεν δείχνουν τίποτα άλλο εκτός από τρυφερότητα.
Ο 8χρονος ανέπτυξε έναν παράξενο δεσμό με τις μαρμότες από την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή μαζί τους πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε, η οικογένειά του επιστρέφει και επισκέπτεται την αποικία τους στην περιοχή Groslocker στην Αυστριακές Άλπεις για δύο εβδομάδες κάθε χρόνο.

“Η φιλία τους κρατά πάνω από...
...πέντε χρόνια”, λέει ο πατέρας του Matteo, Michaela. “Αγαπά αυτά τα ζώα κι εκείνα δεν τον φοβούνται καθόλου επειδή ο Matteo έχει συγκεκριμένα συναισθήματα γι’ αυτά κι εκείνα το καταλαβαίνουν. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις το δεσμό τους”.

“Η φωτογραφία ενός περίεργου ζώου που με πλησιάζει είναι χίλιες φορές πιο ωραία από μία φωτογραφία οποιουδήποτε ζώου που με κοιτά με τρόμο πριν εξαφανιστεί. Έτσι προσπαθώ να φωτογραφίσω τις στιγμές υπερηφάνειας, ομορφιάς αλλά και αστείες στιγμές δίνοντας στους άλλους την ευκαιρία να απολαύσουν τον θαυμαστό κόσμο των ζώων”, προσθέτει.

radar
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top