Την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, σε ανακοίνωσή της.
"Η κυβέρνηση, αντί να θέτει ως πρωταρχικό της στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που ζουν ή κινδυνεύουν να ζήσουν κάτω από το όριο της φτώχιας, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών. Τα μέτρα που προωθούνται είναι μέτρα που δεν προβλέπουν μείωση των επιτοκίων και επιβάλλουν δόσεις σε υπερβολικά μεγάλο βάθος χρόνου, προσφέρουν ρευστό στις τράπεζες και μεταθέτουν το πρόβλημα για τις επόμενες ή και μεθεπόμενες γενιές. Μέτρα που υπολογίζουν τις δόσεις στο 30% των εισοδημάτων αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: θα εφαρμοστούν στους μισθούς και τις συντάξεις των 400 ευρώ ή στα επιδόματα των 360 ευρώ; Τι θα γίνει με τους ανέργους ή τους εργαζόμενους που δεν τους καταβάλλονται οι αποδοχές τους;" σημειώνει η Ένωση.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ επαναλαμβάνει ότι έχει προτείνει σχέδιο τεσσάρων μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν συνδυαστικά για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών:...

- Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον τρία έτη
- Βελτίωση του Ν. 3869/2010
- Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων
- Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top