Η αριστούχος απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Νέου Ηρακλείου και μαθήτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Όλγα Κούτσικα είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών εξετάσεων, με 19.907 μόρια.
Η Όλγα Κούτσικα πέρασε πρώτη στη Νομική Αθηνών και θα προχωρήσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να μπει στο δικαστικό σώμα.
Η 18χρονη υποψήφια της Θεωρητικής Κατεύθυνσης άγγιξε το απόλυτο. Είναι η μόνη -μαζί με έναν ακόμη υποψήφιο της ίδιας κατεύθυνσης, τον Πέτρο-Ορέστη Κατσούλα, με ένα μόριο λιγότερο- που κατάφερε να συγκεντρώσει γενικό βαθμό πρόσβασης 19,9.
Πιο συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε...
με 19,3 στην Εκθεση και με 20 σε όλα τα άλλα μαθήματα, δηλαδή τη Βιολογία, τα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τα Λατινικά!
«Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο καλός προγραμματισμός. Υπάρχει χρόνος για όλα, μπορούμε να διαβάσουμε, γιατί χρειάζεται εντατικό διάβασμα, και ταυτόχρονα να βγαίνουμε με τους φίλους μας και να ασχολούμαστε με άλλες δραστηριότητες» .
Όπως εξηγεί, η αγαπημένη της εξωσχολική δραστηριότητα δεν είναι άλλη από το μπαλέτο. Είναι μαθήτρια του προεπαγγελματικού τμήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο χορός δεν θα μπορούσε να είναι έξω από το καθημερινό της πρόγραμμα, ακόμη και στην ιδιαίτερα απαιτητική Γ’ Λυκείου:
«Διάβαζα περίπου τέσσερις ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα. Το πρωί είχα το σχολείο, σχεδόν αμέσως μετά είχα το φροντιστήριο και δύο ώρες το βράδυ τις αφιέρωνα για να κάνω μπαλέτο».
Πηγή: Espresso
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top