Νέες αποκαλύψεις για διορισμούς από Μουοουρούλη, Βρούτση, Λιβιεράτο
Aίσθηση έχουν προκαλέσει οι συνεχείς αποκαλύψεις της “κυριακάτικης δημοκρατίας”  τόσο για τις  προσλήψεις διευθυντών και στενών συνεργατών στα πολιτικά γραφεία υπουργών και υφυπουργών με τη μορφή της προνομιακής παράλληλης απασχόλησης όσο και για τους διορισμούς συγγενών και φίλων στη Βουλή.
Τα περιστατικά αυτά επιβεβαιώνουν ότι υπουργοί και βουλευτές συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται και οδηγείται στα άκρα.
Μετά τις  περιπτώσεις στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είδαν το φως της δημοσιότητας τρία νέα κρούσματα, που αφορούν τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι τρεις υπουργοί τοποθέτησαν σε θέσεις διευθυντών ή συνεργατών στα πολιτικά γραφεία τους μετακλητούς με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων τους , ακόμη και σε περιπτώσεις που οι υπάλληλοι εργάζονταν ήδη στα ίδια υπουργεία. Με την παράλληλη απασχόληση οι υπάλληλοι διατηρούν την κύρια θέση τους στην υπηρεσία ή φορέα όπου εργάζονται και παράλληλα απασχολούνται ως μετακλητοί σε κάποιο υπουργικό γραφείο, αν και πρακτικά ο συνδυασμός αυτός είναι ανέφικτος. Ωστόσο τα στελέχη αυτά αμείβονται και για ης δύο θέσεις, συνεχίζοντας να εισπράττουν κανονικά το μισθό της οργανικής θέσης τους και επιπλέον 30 ο έως και 50% για τη δεύτερη.
Η αμαρτωλή ρύθμιση
Πέραν αυτού, έχουν την προνομιακή δυνατότητα να κριθούν (με τον βαθμό διευθυντή πια!) στη βαθμολογική τους εξέλιξη χάρη σε σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίστηκε...
αθόρυβα πέρυσι από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα, σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή άνοιξε τον δρόμο για υπαλλήλους δύο ταχυτήτων ή, με άλλα λόγια, για πληβείους και πατρικίους, ανάλογα με τη δυνατότητα πρόσβασης στους προθαλάμους της πολιτικής εξουσίας. Αν οι υπουργοί δεν ήθελαν οι συνεργάτες τους να τύχουν της ευνοϊκής αυτής μεταχείρισης, η δυνατότητα της οποίας παρέχεται από τον νόμο, θα τους αποσπούσαν απλά σε ομοιόβαθμη θέση. Την ίδια ώρα, οι διορισμοί φίλων και συγγενών σε γραφεία βουλευτών, αντιπροέδρων της Βουλής και κοινοβουλευτικών ομάδων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Χθες η κυριακάτικη δημοκρατία αποκάλυψε ότι θέση βρήκε και ο επί σειράν ετών διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου Κ. Γουβάλας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στη Βουλή τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου και αποτυχόντα να εκλεγεί Ανδρέα Καρίτζη. Η ΔΗΜΑΡ  «τακτοποίησε» και αυτή ως μετακλητούς στη Βουλή διάφορα στελέχη της.(Δημοκρατία)

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 27 Αυγούστου 2012 - 7:52 μ.μ.

ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΡΑΜΑΤΕΙΣ?
ΠΑΣ ΚΑΛΑ ?

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top