Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ... Με στόκο κάλυψαν τις τρύπες περιπολικού του αστυνομικού τμήματος Ροδολίβους Σερρών, όπου είχε γίνει η ένοπλη επίθεση των ληστών με τα Καλάσνικοφ. Με τον τρόπο αυτό μετατράπηκε σε "καινούργιο" για να κυκλοφορήσει ξανά στη... μάχη κατά της εγκληματικότητας. Τα όσα συνέβησαν κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ύστερα από αναφορά Σερραίων αστυνομικών. Η επιστολή προς τον υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια αναφέρει τα εξής:
Διαβάστε την επιστολή:

"Κύριε Υπουργέ,
Η απουσία σύγχρονων μέσων και μεθόδων στην αστυνομική λειτουργία, κατά πλήρη απόκλιση αυτών που θεωρητικά προβάλλονται ως επιβεβλημένες, αναγκάζει τον ευσυνείδητο αστυνομικό που δεν τον κατάπιε ο βάλτος του υπηρεσιακού αναχρονισμού, να αγωνίζεται άνισα σε καθημερινή βάση εναντίον δύο μετώπων εξίσου ισχυρών, εναντίον του εξωτερικού μετώπου της γεωμετρικής διόγκωσης του εγκλήματος και εναντίον του εσωτερικού -εντός του Σώματος- μετώπου που δεν βλέπει την διόγκωση του εγκλήματος ή ευστοχότερα την παρατηρεί μακρόθεν.
Ορθά έχει στηλιτευτεί ότι η διαφορά μεταξύ ημών και του οργανωμένου εγκλήματος είναι ότι το τελευταίο είναι οργανωμένο.
Ορισμένες φορές είναι τόσο περιγραφική η αναντιστοιχία μεταξύ της βούλησης και του σθένους των συναδέλφων να προστατέψουν την κοινωνία από την δράση των κακοποιών και της αδυναμίας της Υπηρεσίας να τους στηρίξει σ' αυτή τη μάχη, που αφοπλίζεται αμέσως η όποια περί του αντιθέτου αμφισβήτηση της κατάστασης.
Κύριε Υπουργέ,
Τις πρωινές ώρες της 18-6-2012, σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατόπιν απόπειρας ληστείας τράπεζας, γαζώθηκε από σφαίρες καλάσνικοφ το "κοινής χρήσεως" περιπολικό του Α.Τ. Ροδολίβους και Α.Τ. Πρώτης - Σερρών, περιστατικό που επαναλήφθηκε λίγο αργότερα με συναδέλφους της Καβάλας στην περιοχή Κεραμωτή.
Ευτυχώς οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί εξήλθαν αλώβητοι των δύο συμβάντων. Δεν παραμένει αλώβητος όμως όποιος πληροφορείται ότι οι 19 τρύπες που άνοιξαν οι σφαίρες καλάσνικοφ στο απαρχαιωμένο CITROEN XSARA των 350.000 χιλιομέτρων καλύφθηκαν με στόκο που επικαλύφθηκε με πασαλείμματα χρώματος και το όχημα παραδόθηκε «καινούργιο» στην κυκλοφορία, μετά και από την «ανωτέρα βία» ανέλπιστη αντικατάσταση των ήδη φθαρμένων ελαστικών του που επίσης εβλήθησαν από τις σφαίρες.
Το διαβρωτικό αυτό μίγμα της υπηρεσιακής ανέχειας, της "μόνιμης" παροδικότητας, της απρονοησίας, του εμπειρισμού και της ανευθυνουπευθυνότητας στοιχειώνει την Ελληνική Αστυνομία φυλακίζοντάς τη στη μιζέρια μιας αυτιστικής περιχαράκωσης που δεν αναγνωρίζει ανθρώπινες υποστάσεις συναδέλφων ή πολιτών οι οποίοι χρειάζονται στήριξη και βοήθεια
-σήμερα, περισσότερο από ποτέ- αλλά αρέσκεται σε μια μονολιθική αποστασιοποίηση από οτιδήποτε θα μπορούσε να θίξει τα κακώς κείμενα που τα καλύπτει με τρόπους επικοινωνιακούς.
Κύριε Υπουργέ ,
Τα αιτήματα του προσωπικού των Α.Τ. Ροδολίβους και Α.Τ. Πρώτης όπως αποτυπώνονται στην από 17-7-2012 επισυναπτόμενη επιστολή του αντιπροσώπου στην ΠΟΑΣΥ Αχιλλέα ΡΙΖΟΥ καθώς και σειράς προηγούμενων παρεμβάσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, είναι απολύτως αναγκαίο να ικανοποιηθούν.
Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο να αιτούμαστε κατ' αυτό τον τρόπο τα απολύτως αναγκαία, γίνεται αντιληπτό ότι η σημερινή λειτουργία του Οργανισμού μας εξάντλησε τα όριά της.
Γι' αυτό σας καλούμε να αντιμετωπίσετε την αιτία της κακοδαιμονίας θέτοντας ως σαφή προσανατολισμό την πάταξη της εγκληματικότητας και μόνο αυτή , με την επιβαλλόμενη θωράκιση – θεσμική, υλικοτεχνική και ότι άλλο χρειάζεται- των αστυνομικών.
Ας σταματήσει η Αστυνομία να είναι ο στόκος που καλύπτει τις τρύπες του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.
Ας σταματήσει να είναι το υποχείριο των αθλητικών, οικονομικών κ.λ.π. κραταιών συμφερόντων που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.
Το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο και το τέλος πλησιάζει.
Ας γίνει επιτέλους αυτή η αρχή".

makeleio
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top