Σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων γονιμότητας και απόκτησης παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, θέτουν τον εαυτό τους οι γυναίκες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προϊόντα για «ψεύτικο μαύρισμα», προειδοποιούν οι ειδικοί.
Παρότι φαίνεται ως μια πιο ασφαλής επιλογή από τα «κρεβάτια μαυρίσματος» τα προϊόντα αυτά περιέχουν ένα «κοκτέιλ» χημικών ουσιών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία εκείνου που τα χρησιμοποιεί, ενώ μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και την εμφάνιση καρκίνου.

Τα συστατικά τους προκαλούν ορμονικές διαταραχές που επηρεάζουν την υγιή ανάπτυξη των εμβρύων. Τα προϊόντα αυτά συχνά περιέχουν καρκινογόνες ουσίες, όπως φορμαλδεΰδη και νιτροζαμίνες, ενώ αρκετές από τις χημικές ουσίες που περιέχουν προκαλούν...
...ερεθισμούς στο δέρμα και έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση αλλεργιών, διαβήτη, παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων γονιμότητας.

Οι δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν στον οργανισμό από το «ψεύτικο μαύρισμα» ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς σε σχέση με τα υπόλοιπα καλλυντικά, κι αυτό γιατί εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα σε τακτική βάση.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Jacqueline McGlade, ανέφερε ότι αυτά τα χημικά είναι «ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από την αύξηση στην εμφάνιση καρκίνων, διαβήτη, παχυσαρκίας και προβλήματα γονιμότητας».

24h
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top