«Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει ελπίδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε». Το μήνυμα αυτό έστειλε στον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα. 
Οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν οι Έλληνες είναι πιο δύσκολες και θα επηρεάσουν περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο. 
«Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις», είπε.
Στη συνάντηση ο Α. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον κ. Barroso πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα τηρήσει τους όρους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπογράμμισε στον κ. Barroso ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει η αναγκαία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Όπως εξήγησε, συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων, επίσπευση συγχώνευσης ή κατάργησης δημόσιων οργανισμών, απορρόφηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλιών, βελτίωση επενδυτικού κλίματος, περιστολή της φοροδιαφυγής, άμεσο χτύπημα στη...
...γραφειοκρατία, επαναφορά ρευστότητας, δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα "από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο δημόσιο κονδύλι".

Επίσης, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε στον κ. Barroso το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη να υπάρξει μια συντονισμένη λύση του προβλήματος αυτού. Επίσης, τόνισε «την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που δυσκολεύουν την προσπάθειά μας να πιάσουμε τους στόχους μας». 
Επί τάπητος τέθηκε και το νέο, πολυετές πρόγραμμα ευρωπαϊκών κονδυλίων (περίοδος 2014-2020) που αφορά άμεσα την Ελλάδα. 
Ο κ. Σαμαράς κατέληξε, λέγοντας πως συμφώνησαν με τον κ. Barroso ότι «θα εργαστούμε μαζί προκειμένου οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να γίνει πάλι ανταγωνιστική, να ανακάμψει, να δει φως στην άκρη του τούνελ». 
Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στη συνέχεια δείπνο στον κ. Barroso, με θέα την Ακρόπολη. «Ο κ. Barroso αγαπάει τον τόπο μας κι εμείς αυτό το θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό», είπε.

capital
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top