Την άμεση απόσυρση των σκευασμάτων «spice», τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά ως αρωματικό ποτ πουρί, αλλά καπνίζονται ως υποκατάστατα κάνναβης, αποφάσισε ο ΕΟΦ.
Σύμφωνα με το Έθνος, το «ξήλωμα» των καμουφλαρισμένων ναρκωτικών ξεκίνησε από κατάστημα ψιλικών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως προμηθευτής «spice» προϊόντων, που παρουσιάζονται ως ασφαλή υποκατάστατα του χασίς και υπόσχονται το ίδιο αποτέλεσμα «ψυχοτρόπων εμπειριών».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης, ο οποίος γνώριζε περί τίνος πρόκειται, είδε να πωλείται το συγκεκριμένο προϊόν και έκανε καταγγελία στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Αυτό με τη σειρά του ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, και από εκεί ζητήθηκε η εξέταση δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η οποία έδειξε ότι το προϊόν περιέχει ουσίες που μιμούνται τη δραστική ουσία της κάνναβης.

Έπειτα από αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην...
...απόσυρση τεσσάρων σκευασμάτων «ποτ πουρί αρωματικών» που εισήγε στην Ελλάδα συγκεκριμένη εταιρεία. Πρόκειται για τα «FREEDOM FLY HIGH», «FREEDOM EU EDITION 2G», «ULTRA CLOUD10 1G» και «HEAD TRIP No10», ποτ πουρί αρωματικά χώρου παραγωγής ΗΠΑ, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ «είναι τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, που είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνιστούν». Ο ΕΟΦ κάλεσε την εισαγωγική εταιρεία να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες των σκευασμάτων για την εφαρμογή της ανάκλησης.

Σημειώνεται ότι τα ναρκωτικά τύπου «spice», τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα πωλούνταν νόμιμα στην Ελλάδα, είναι εδώ και χρόνια απαγορευμένα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

iefimerida
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top