Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλούνται από την εμφάνιση της δραχμής στους πίνακες συναλλάγματος του Bloomberg, κάτι που ωστόσο πρόκειται για εσωτερικό τεστ της εταιρείας όπως αναφέρουν τουλάχιστον τα διεθνή ΜΜΕ.
Δε διευκρινίζεται όμως αν πρόκειται για δοκιμή νέας υπηρεσίας του πρακτορείου καθώς δεν υπάρχει επίσημο δημοσίευμα από το ίδιο το Bloomberg.
Σύμφωνα με το RT αλλά και το Business Insider, στα τερματικά του Bloomberg εμφανίστηκε κωδικός συναλλάγματος για την "Ελληνική Δραχμή" (GREEK DRACHMA), με την ένδειξη "POST EUR" (μετά ευρώ).
Δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα αν πρόκειται για τεστάρισμα του συστήματος, αφού το το πρακτορείο δεν έχει αναρτήσει κανένα κείμενο σχολιάζοντας αυτό που εμφανίστηκε στα συστήματα του.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η δραχμή αποσύρθηκε από τους πίνακες του πρακτορείου. Ο κωδικός "κατέβηκε" καθώς λόγω του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα και τα σενάρια για το μέλλον της στην Ευρωζώνη, υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός.
Οι πρώτοι που το "ανακάλυψαν" ήταν οι επενδυτές και οι χρηματιστές στο City του Λονδίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian και τον ρεπόρτερ Joe Weisenthal που συνεργάζεται με το Russian Market, όσοι δοκίμασαν να πατήσουν για να δουν την ισοτιμία έλαβαν το μήνυμα:...
"η πρόσβαση σε αυτή την κατηγορία απαγορεύεται από τον πάροχο".
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και την ανταπόκριση του RT που επικοινώνησε με το Bloomberg, το πρακτορείο παραδέχεται ότι πρόκειται για μία εσωτερική εργασία που ετοιμάζεται να ελέγξει.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει η Guardian, δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για μία υπηρεσία που έχει εδώ και καιρό το πρακτορείο ή είναι κάτι που αποφάσισε να ξεκινήσει τώρα. Άλλωστε στην ηλεκτρονική έκδοση του διατηρεί την ισοτιμία της δραχμής η οποία είναι ίση με 0,0029 ευρώ. 

(news247.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top