Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος,  μετά την επίσκεψή του στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο δήλωσε τα εξής:
«Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με τον Μακαριότατο για να συζητήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας και συντονισμένης δράσης Εκκλησίας- Πολιτείας σε ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Μία συνεργασία που θεωρούμε ότι  μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση.
Είναι γνωστό το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και η ευαισθησία Της προς το πλήρωμά Της. Το έργο αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία, σήμερα που η κρίση δοκιμάζει ιδιαίτερα τους πολίτες αυτής της χώρας, με τα πρωτοφανή φαινόμενα ένδειας, και απόγνωσης που παρατηρούμε όλοι γύρω μας.
Από τη μεριά μας τονίσαμε στον Μακαριότατο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητα τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας, αφού το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής αποτελεί για εμάς προαπαιτούμενο για την  ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας.
Τέτοιος τομέας είναι η Κοινωνική Οικονομία.
Κάθε Μητρόπολη, κάθε μεγάλη ενορία, με την σταθερή...
και δυναμική στήριξη της Πολιτείας, θα μπορούν να προωθήσουν μία κοινωνική επιχείρηση  που θα δραστηριοποιείται σε ζητήματα σίτισης, στέγασης, ή θα λειτουργεί κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία ή κοινωνικά.
Αυτό θα έχει άμεση θετική επίπτωση τόσο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, όσο και στην ανάπτυξη δυνατοτήτων απασχόλησης.
Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, από την 18η Ιουνίου, μέσα από την ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συνδράμουμε την Εκκλησία προς την αυτήν την κατεύθυνση, παράλληλα με άλλες δράσεις που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμά μας.
Οι καιροί σήμερα απαιτούν τη δυναμική κινητοποίηση όλων μας έτσι ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στα σκληρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.
Η Πολιτεία και η Εκκλησία, η Κοινωνική και η Πνευματική Αρωγή είναι το σύγχρονο πρόσωπο της Αλληλεγγύης στην Πατρίδα μας».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top