Όπως θα διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτησή του online-press κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολόπουλο επισκέφθηκε σήμερα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Πέρα από τα τυπικά ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο για το μεγάλο έργο της Εκκλησίας. Χαρακτηριστικά ο αχαιός βουλευτής απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο ανέφερε: «Σήμερα,  πρέπει να παραμερίσουμε τα οποιαδήποτε σύνδρομα διαχωρίζουν τους Έλληνες και όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του κόμματος Σαμαράς να ενισχύουμε αυτά που μας ενώνουν. Γιατί μόνον μέσα από την συνένωση των δυνάμεων μας μπορούμε να πετύχουμε. Επισκεφθήκαμε Εσάς, γιατί όπως η Εκκλησία έχει αποτελέσει τον φάρο της αλληλεγγύης στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας του Έθνους, έτσι και σήμερα, με τη βαθιά της γνώση για τις ανάγκες του ποιμνίου της, τη βαθιά αγάπη της προς αυτό και την έμπρακτη διάθεσή της για προσφορά προς τους δοκιμαζόμενους συνέλληνες, έτσι και τώρα στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό τους».
Ο κ Νικολόπουλος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι η Ν.Δ. όχι μόνον αναγνωρίζει τη δράση της Εκκλησίας αλλά θα σταθεί με ό,τι μέσο και δύναμη διαθέτει στο πλευρό της. Για μας, είπε, η βαθιά γνώση της Εκκλησίας...
για τις ανάγκες του ποιμνίου της αποτελεί σημαντικό πόρο για στη προσπάθεια μας να χτίσουμε μία κοινωνική ασπίδα απέναντι στην ανεργία, την ανέχεια και την αναξιοπρέπεια. Βαθιά είναι η πεποίθησή μας είναι ότι ο συντονισμός των δυνάμεων Εκκλησίας και Πολιτείας, θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε μια εποχή που η ένδεια και η ανάγκη δοκιμάζει τους συνανθρώπους μας, ιδεολογικές προκαταλήψεις και κολλήματα του παρελθόντος δεν χωράνε. Σήμερα υπάρχει η  ανάγκη για την συστράτευση όλων. Σήμερα όλες οι υγιείς δυνάμεις του Ελληνισμού πρέπει να δώσουν το χέρι σε αυτόν που η πείνα του χτύπησε τη πλάτη, αυτόν που ξαφνικά έχασε τη δουλειά του, αυτόν που δεν ξέρει πώς να μεριμνήσει για τα παιδιά του, αυτόν που θέλει το φάρμακό του και έναν γιατρό για το παιδί του. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top