Διαβάσαμε σε αριστερο-blog της Πάτρας με το πιασάρικο τίτλο ergasianews  ένα περίεργο δημοσίευμα ανώνυμης καταγγελίας από δύο υποτιθέμενους πατρινούς εργαζόμενους οι οποίοι εκβιάζονται τάχα από τον κακό εργοδότη τους ώστε αυτοί να ψηφίσουν ... Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά! Επειδή αυτή η μπαρούφα κάνει το γύρο του διαδικτύου βοηθούμενη και από τα πρόθυμα πατρινά portals εμείς δημοσιεύουμε μια άλλη είδηση όπως εμεις την λάβαμε  από δύο εργαζόμενους .... 

Στο Online-press έφτασαν δύο (2) ομολογουμένως περίεργες καταγγελίες Πατρινών εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων ο "καλοπληρωτής" εργοδότης, που τους χρωστά ήδη τέσσερα μηνιάτικα, απειλεί να τους αφήσει απλήρωτους, σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα ώστε να μπορέσει να τους πληρώσει με δραχμές!
Ο "καλοπληρωτής" και καλοφαγάς (συν τοις άλλοις) εργοδότης, κάλεσε, την περασμένη Πέμπτη, στα γραφεία της εταιρείας, τους δύο υπαλλήλους και αφού τους αποκάλεσε "φασίστες" και "εργατοπατέρες", επειδή προηγουμένως είχαν διαμαρτυρηθεί...
για τους οφειλόμενους μισθούς, εν συνεχεία τους είπε ότι αν ψηφίσουν Αλέξη Τσίπρα , την επομένη των εκλογών θα εξοφληθούν το σύνολο των οφειλομένων(;;;;). Επίσης τους είπε ότι μόνο το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους εγγυηθεί το μισθό τους και προσφέρθηκε να τους δώσει "σημαδεμένα" ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
'Οπως ήταν φυσικό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν εντόνως και ακολούθησε ανταλλαγή "φιλοφρονήσεων" και από τις δύο πλευρές. Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν εργαζόμενοι και εργοδότης, με τους δεύτερους ν' αποχωρούν από το γραφείο του εργοδότη τους εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι από την συμπεριφορά του.
Το χιουμοριστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι οι δύο συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μέχρι και τις εκλογές της 6ης Μαϊου ψήφιζαν όντως ΣΥΡΙΖΑ , αφού τα κριτήρια πρόσληψής τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν καθαρά.....κομματικά. Τώρα όμως δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ένα δεξιό κόμμα, ως ένδειξη αντίδρασης στον θρασύ, όπως αποκαλούν, εργοδότη τους!!!

Υ.Γ  Σαφώς η παραπάνω επιστολή -  είναι μια αντιγραφή της επιστολής παρωδίας (απλά αντι Σαμαρά βάλαμε Τσίπρα και αντι Ν.Δ βάλαμε Σύριζα) που προφανώς έστησε ή στη καλύτερη περίπτωση έβαλε χωρίς δεύτερη σκέψη στο blog του ο ιδιοκτήτης του και το οποίο δεν μας ενοχλεί (άλλωστε πολλά από τα γραφόμενα σε blogs είναι ανακρίβειες). Μας ενόχλησε η ευκολία με την οποία υιοθέτησαν την "λάσπη" πολλά υποτιθέμενα σοβαρά portals της Αχαικής πρωτεύουσας και όχι μόνο! 

2 σχόλια :

Unknown είπε... 13 Ιουνίου 2012 - 10:47 π.μ.

Κύριοι του ONLINE-PRESS,
To blog ergasianews αποτελεί τη συλλογική ηλεκτρονική έκφραση Σωματείων, Συνδικαλιστών και Συνδικαλιστριών, Εργαζομένων, Συνταξιούχων και Ανέργων, φιλοδοξώντας ν' αποτελέσει τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών σε εργασιακά θέματα. Κάθε νέο, κάθε καταγγελία, κάθε ανακοίνωση, κάθε πρωτοβουλία, κάθε άρθρο, κάθε συλλογική έκφραση που αφορά τον κόσμο της εργασίας, θα φιλοξενείται ελεύθερα και άκριτα στο ενημερωτικό blog ERGASIANEWS.
Βεβαίως κομματικές και εργοδοτικές φωνές δεν θα έχουν καμία απολύτως τύχη φιλοξενίας και αποκλείονται δίχως δεύτερη σκέψη!
Με αφορμή τη συγκεκριμένη προβοκατόρικη (εις βάρος μας) "διασκευή" δικού μας δημοσιεύματος, θέλουμε να σας διευκρινίσουμε ότι το ergasianews δεν είναι "αριστερό" blog και δεν ανήκει σε καμία παράταξη και κανένα κόμμα. Απαρτίζεται από 36 συνολικά συνδιαχειριστές οι οποίοι έχουν σχέση με όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα 9 εκ των συνδιαχειριστών (άνεργοι δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές) ανήκουν στην συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και είναι αυτοί που διαχειρίζονται (εναλάξ) τις καταγγελίες που αφορούν το ρεπορτάζ της ΝΔ. Ένας εξ αυτών των συναδέλφων επιμελήθηκε την συγκεκριμένη καταγγελία.
Περίτρανη δε απόδειξη της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των δημοσιευμάτων του ergasianews αποτελεί το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει post για όλα τα κόμματα και ειδικότερα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ, ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε, απολύσεις και μειώσεις μισθών στο ραδιόφωνο "ΚΟΚΚΙΝΟ", μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε γραφεία πολιτευτών ΝΔ, κ.λ.π.
Παρακαλούμε να δημοσιευθεί το σχόλιο μας και να αποκαταστήσετε την αλήθεια σε ότι αφορά το ERGASIANEWS
Ευχαριστούμε,
Η Διαχειριστική Ομάδα

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2012 - 12:53 μ.μ.

Ρε ουστττ... λαμόγια εργατοπατέρες πασοκόμουτρα που μου γίνατε Συριζαίοι για να επιβιώσετε! Ρε ΟΥΣΤ!!

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top