Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ  και του ΚΚΕ εξαπέλυσε χτες η ιστορική φιγούρα του Μάη του '68 και σημερινός ευρωβουλευτής των Πράσινων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατηγορώντας την ελληνική Αριστερά ότι λέει ψέματα στον  ελληνικό λαό, και χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα τους ως «ηλίθιο» και «τρέλα».
«Στο πρόγραμμα της Αριστεράς υπάρχουν δύο πράγματα: Η ακύρωση όλων των αποφάσεων όσον αφορά τους μισθούς, επομένως την ακύρωση της μείωσης των μισθών και δεύτερον, βασικός μισθός 1.300 ευρώ. Αυτό είναι τρελο! Τελείως ηλίθιο! Εάν ζητήσουμε από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, καλύτερα να του πούμε: «Θέλεις να αυτοκτονήσεις με πιστόλι ή με τσεκούρι;» τόνισε αρχικά ο ηγέτης των Πρασίνων στην Ευρωβουλή μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου της «πράσινης« ευρωομάδας.
Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς «είναι γεμάτο ψέματα» και δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση της χώρας με την Ευρωζώνη. «Ολοι ξέρουν ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα καταφέρει να δώσει 1.300 ευρώ βασικό μισθό. Διότι τα πράγματα είναι απλά. Εάν πουν ότι καταγγέλουν εξ ολοκλήρου το μνημόνιο, δηλαδή καταργήσουν τις μειώσεις μισθών και δώσουν βασικό 1.300 ευρώ, η Ευρώπη θα πει «τέρμα, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο «Κόκκινος Ντάνι» του Μάη του '68 έφτασε μάλιστα στο σημείο να...
...κάνει λόγο για δικτατορία στην Ελλάδα στην περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, καθώς όπως είπε «υπάρχει μια παράδοση στην Ελλάδα...»
Να μειωθεί το κοινωνικό σοκ από τα μέτρα
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Πράσινων, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είπε ακόμα ότι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να φροντίσουν για «τη μείωση του κοινωνικού σοκ από τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη χρονιά». Όπως είπε τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων έχουν μειωθεί κατά 50%, κάτι που «δεν μπορεί να γίνει ανεκτο».
«Πρέπει να επανεξετάσουμε, μέσω διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, αν έχουμε πάει πολύ μακριά» είπε για τη μείωση των μισθών ο Κον Μπεντίτ.
Το Μνημόνιο να προσαρμοστεί - Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις
Όσον αφορά το Μνημόνιο ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ παραδέχτηκε ότι αυτό πρέπει να «προσαρμοστεί» αλλά όπως υπογράμμισε χωρίς να «επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι προτείνουν ακόμα να υπάρξει συμφωνία για «πράσινες επενδύσεις» στην Ελλάδα, πάγωμα των στρατιωτικών εξοπλισμών και, το κυριότερο, να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση την ευθύνη όλων των λαθρομεταναστών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο έλληνας ευρωβουλευτής των Οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος, που είπε και ο ίδιος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι «απαραίτητες για την ελληνική κοινωνία», ενώ εκτίμησε ότι «χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο περιθώριο για να συμμορφωθούμε με τους οικονομικούς στόχους με έναν κοινωνικά αποδεκτό τρόπο».
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κον Μπεντίτ στο βίντεο που ακολουθεί...iefimerida
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top