Προετοιμασία για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποκαλύπτει το Reuters : Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες κάθε χώρας για να αντιμετωπιστεί η περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ . Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες κάθε χώρας για να αντιμετωπιστεί η περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ . Αναλυτικά το Reuters αναφέρει :


Αξιωματούχοι της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε χώρα της ένωσης πρέπει να ετοιμάσει ένα ξεχωριστό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποφασίσει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Eurogroup Working Group που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και διήρκεσε μία ώρα.

Εκτός από την επιβεβαίωση που ήρθε από τους δύο αξιωματούχους, το Reuters επικαλείται στο δημοσίευμά του και memo που κατήρτισε ένα από τα κράτη-μέλη, με λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουν οι χώρες της ευρωζώνης.

Το EWG αποτελείται από αξιωματούχους που προετοιμάζουν τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών καθώς και από το δ.σ. του προσωρινού ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, EFSF.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top