Όπως αναφέρει σε αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ ο εξειδικευμένος στα εκπαιδευτικά θέματα ιστοχώρος «esos.gr», οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται στα Νοσοκομεία της χώρας!
Αντιδρώντας, η ΟΛΜΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στην υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά την παρέμβασή της ώστε να εξετάζονται δωρεάν οι υποψήφιοι. Παρατίθεται και η επιστολή:
Κυρία Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός να εξαναγκάζονται οι μαθητές που είναι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται στα Νοσοκομεία της χώρας. Εξετάσεις που είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών.
Θεωρούμε απαράδεκτο να ζητούνται...
περίπου 60€ από τους μαθητές, οι οποίοι σημειωτέον είναι ασφαλισμένοι, προφανώς ως προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί να δοθεί άμεση λύση από τους αρμόδιους. Οι υποψήφιοι μαθητές πρέπει να εξετάζονται δωρεάν στο Δημόσιο Νοσοκομείο και να επιστραφούν αμέσως τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top