Στο Λαύριο, με τον Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μετέχοντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με εκπροσώπους συνδικάτων και παραγωγικών φορέων
Επρόκειτο για μια συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΔ, ανήμερα την Πρωτομαγιά, θέλοντας να αναδείξει την αξία της εργασίας και το όραμά της για μια νέα εποχή «ανθοφορίας» του εργατικού δυναμικού της χώρας, μετά την δραματική κατάσταση που όλοι βιώνουν στις μέρες μας, με πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους και την ύφεση να έχει σμπαραλιάσει σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε πως ως αυριανός πρωθυπουργός, θα στηρίξει όλους εκείνους τους μικρομεσαίους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, να ξαναστήσουν τις δουλειές τους. «Απευθύνομαι στους νοικοκύρηδες που βρίσκονται σε απόγνωση. Θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες!» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η ανεργία μπορεί να πέσει κάτω από το μισό σε τρία μόλις χρόνια, αρκεί να υπάρξει εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πόρων και να μειωθεί η φορολογία που «στραγγαλίζει» τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, αρνήθηκε κάθε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ προέταξε ως προτεραιότητα την προστασία των δανειοληπτών, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη να νομοθετήσει πλαίσιο μέτρων, το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει πως οι πολίτες δεν θα πληρώνουν πάνω από το 30% του μηναίου εισοδήματός τους σε δάνεια, αλλά και αποπληρωμή μόνο των τόκων για τρία χρόνια, προς όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Από την πλευρά του, ο Αχαιός πολιτικός, συνομιλώντας με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων  και εργοδοτών, τόνισε...
πως οι δραστικές μειώσεις μισθών και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας δεν βοηθούν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και φυσικά, ενισχύουν την υποαπασχόληση και την ανεργία, ενώ εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΑΕΔ, αλλά και για την «εγκληματική», όπως είπε, μη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση των ανέργων.
«Η ανεργία θα χτυπηθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος, αφορά το σχέδιο συνολικής ανασυγκρότησης της οικονομίας που είναι και ο πιο μόνιμος και αποτελεσματικός. Στο μεταξύ, ωστόσο, εμείς είμαστε έτοιμοι για στοχευμένες δράσεις, όπως προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης ανέργων που θα οδηγούν σε πιστοποιημένες γνώσεις, σε τομείς αιχμής της οικονομίας, επέκταση του θεσμού της Κοινωφελούς Εργασίας με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, δημιουργία νέων Κοιτασμάτων Απασχόλησης σε νέους Τομείς Ανάπτυξης όπως η Κοινωνική Οικονομία και τα περιβαλλοντικά επαγγέλματα, κλπ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Τα εργασιακά ζητήματα στην Ελλάδα της ύφεσης και της απελπισίας μοιάζουν με ναρκοπέδιο, έτοιμο να τινάξει στον αέρα όποιον καταπιαστεί με αυτά τα ζητήματα. Εμείς όμως δεν φοβόμαστε. Γιατί σχεδιάζουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της ελπίδας. Το ναρκοπέδιο θα το μετατρέψουμε σε… ανθόκηπο! Να είστε σίγουροι και αισιόδοξοι…»

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top