«Από αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας. Μόνο οι λαϊκιστές… Αυτοί που πιστεύουν πως με τζάμπα μαγκιές και αλλάζοντας καθημερινά απόψεις και ρητορείες σαν τα πουκάμισα, μπορούν να κερδίσουν εκλογικά οφέλη. Μόνο αυτοί δεν χωρούν ανάμεσά μας. Όλοι οι άλλοι έχουμε μόνο μία επιλογή. Να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να διεκδικήσει στην Ευρώπη την αλλαγή του μνημονίου και να δρομολογήσει στην Ελλάδα τη νέα εποχή».
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών, το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την εκκίνηση μιας νέας προεκλογικής μάχης, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι ακόμα πιο κρίσιμη και καθοριστική από τις εκλογές της 6ης Μαΐου».
Μιλώντας ενώπιον των στελεχών του κόμματος και πολιτικών του φίλων, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε:...

«Η Ελλάδα δεν έχει πολυτέλεια χρημάτων ή χρόνου. Το ξέρουμε, το βεβαιώνουν όλοι. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την στέρηση των εσόδων και το ελληνικό χρέος, δείχνουν πως χάνεται πολύτιμος χρόνος. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν ήθελε νέες εκλογές. Ο Σαμαράς δεχόταν ακόμα και… κυβέρνηση του Τσίπρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα και όχι ο Σαμαράς ή ο Νικολόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος… Το ίδιο έκανε και τον περασμένο Νοέμβριο, που θυσίασε μια τεράστια εκλογική νίκη για να κρατήσει όρθια την Ελλάδα. Ο λαϊκισμός, ωστόσο, αποδεικνύεται πως είναι διαρκώς παρών. Αλλάζει κομματικές πτέρυγες, πρόσωπα και εκφράσεις, αλλά παραμένει ισχυρός. Εμφανίστηκε και μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου με τη γνωστή κατάληξη. Πιστεύω πως αυτά που έγιναν πάντως, έδειξαν πολλά στον λαό μας, ο οποίος στις 6 Μαΐου αντέδρασε σαν πληγωμένο θηρίο. Αντεπιτέθηκε και λάβωσε συνολικά το πολιτικό σύστημα. Τώρα όμως, το ερώτημα είναι ένα και συγκεκριμένο: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει να σπάσει την λιτότητα παραμένοντας μια ευρωπαϊκή χώρα ή θα πειραματιστεί με την απόλυτη εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια, εντός ή και εκτός Ευρώπης;».
Ο Αχαιός πολιτικός υπογράμμισε πως το μήνυμα κατά του μνημονίου που έστειλε ο λαός, δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή. «Ειδικά την κυβέρνηση της ΝΔ που με το μεγαλύτερο κόστος εδώ και δυόμισι χρόνια υποστηρίζει πως στην Ελλάδα εφαρμόστηκε η λάθος συνταγή» τόνισε, προσθέτοντας με νόημα: «Τώρα που η Μέρκελ μένει όλο και πιο μόνη, πιστεύει κανένας πως υπάρχει Έλληνας που θα τρέξει να… της κάνει συντροφιά;».
Υπογράμμισε, ωστόσο, πως οι «τσαμπουκάδες» του ΣΥΡΙΖΑ περί καταγγελίας και μονομερούς ακύρωσης του μνημονίου είναι επικίνδυνοι για την χώρα, την οποία απομονώνουν όλο και περισσότερο από τον ευρωπαϊκό περίγυρο, τονίζοντας: «Και το χειρότερο; Γίνονται… γραφικότητες όταν αμέσως μετά ακολουθούνται από νέες δηλώσεις που ακυρώνουν τις πρώτες και από ανακοινώσεις που δήθεν διαστρεβλώνουν μονίμως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!».
Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν… Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν… οι κόμποι και τα μπερδέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει ο λαός και η πατρίδα. Στις 17 Ιουνίου, όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για σταθερή διακυβέρνηση της χώρας και θα επιβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή της προοπτική. Και όλοι μαζί, ώριμα και συντεταγμένα, θα διεκδικήσουμε τις αλλαγές στο μνημόνιο. Όπως, όλοι μαζί θα αλλάξουμε και την πατρίδα μας. Θα βάλουμε τέλος στο αντιπαραγωγικό κράτος και θα υποστηρίξουμε τη νέα επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Θα φράξουμε το… ξέφραγο αμπέλι και θα δώσουμε ασφάλεια στον Έλληνα, να μπορεί να ξανανοίξει τα παράθυρα στη γειτονιά του. Και επιτέλους, θα αξιοποιήσουμε τον τεράστιο ελληνικό πλούτο. Ο οποίος δεν κρύβεται μόνο μέσα στη γη και στις θάλασσές μας, αλλά τον βλέπουμε τριγύρω μας. Διαθέτουμε τέτοιο και τόσο πολιτισμικό και φυσικό πλούτο, που συνιστά έγκλημα το ότι δεν τον έχουμε αξιοποιήσει. Η Ελλάδα θα γεννηθεί και πάλι!»


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top