Στις 425.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις προσφορές Ρώσων πολιτών, με σκοπό να ενισχύσουν τα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο στη διάρκεια της επίσημης συνάντησης, που είχε στην έδρα του Πατριαρχείου της Μόσχας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Ο κ. Κύριλλος διευκρίνισε πως το ποσό αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος της βοήθειας, υπενθυμίζοντας πως αντίστοιχες και χειρότερες στιγμές από αυτές που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, γνώρισε και η Ρωσία τη δεκαετία του 1990. Κάνοντας σαφή αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, έπλεξε έμμεσα το εγκώμιο του Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας πως «χάρη στις προσπάθειες των Αρχών μας, η Ρωσία πέρασε ομαλά την οικονομική κρίση σε αντίθεση με άλλες χώρες».
Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τον Ρώσο Πατριάρχη, εξήγησε στον κ. Κύριλλο πως πάντοτε  οι Ελληνες ήξεραν ότι στα δύσκολα μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια της Ρωσίας. Η συζήτηση των δύο ιεραρχών επεκτάθηκε...
στις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες σε διάφορους τομείς, με σημαντικότερο όλων τον προσκυνηματικό τουρισμό. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η στάση του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, καθώς τη στιγμή που τον κάλεσε ο Ρώσος Πατριάρχης για να του δώσει ένα δώρο, όπως συνέβη και με τους άλλους μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο, άρχιζε να φωνάζει λέγοντας πως: «Δεν το θέλω, το έχω πάρει άλλες φορές».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top