Αθωώθηκε τελικώς το περιοδικό Focus για το επίμαχο δημοσίευμα με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες.
Το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού είχε προκαλέσει σάλο στην Ελλάδα καθώς πέρα από την γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύόταν από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».
Πάντως τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν ότι ο εκδότης είναι αθώος, παρόλο που κατηγορήθηκε για προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και πέντε ακόμη δημοσιογράφοι του περιοδικού οι οποίοι κατηγορούντο για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.
Το δικαστήριο έπαψε την ποινική δίωξη σε βάρος τους, θεωρώντας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν το σύνολο των Ελλήνων αλλά πράξεις πολιτικών ενώ απέβαλλε την πολιτική αγωγή, που είχαν με το επιχείρημα πώς το δημοσίευμα δεν αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού για να έχουν έννομο συμφέρον, αλλά μόνο πράξεις πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, την ικανοποίηση του...
...γερμανικού περιοδικού «Focus» για την αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην υπόθεση της προσβολής συμβόλου κράτους, εξέφρασε, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιόνας Γκράσεϊ.

Ο κ. Γκράσεϊ χαρακτηρίζει την κατηγορία «παρωδία» και κάνει λόγο για μια «επιτυχία της ελευθερίας του Τύπου», την οποία, ωστόσο, διευκρινίζει, η εταιρεία του θα προτιμούσε να μην είχε χρειαστεί να κατακτήσει.
Επισημαίνει δε ότι το ελληνικό κράτος Δικαίου απέδειξε, με αυτή την απόφαση, την ικανότητά του να λειτουργεί.
Παρατίθεται το ακριβές κείμενο της δήλωσης του κ. Γκράσεϊ στο ΑΜΠΕ: «Ο,τιδήποτε άλλο από μια αθωωτική απόφαση θα μας εξέπληττε πάρα πολύ. Αυτή είναι μια επιτυχία για την ελευθερία του Τύπου, αν και θα προτιμούσαμε να μην είχε χρειαστεί να την κατακτήσουμε, διότι η κατηγορία ήταν στα μάτια μας μια παρωδία. Χαιρόμαστε που το ελληνικό κράτος Δικαίου προσέφερε μια απόδειξη της ικανότητάς του να λειτουργεί».

iefimerida
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top