Αν συνεχίσουν ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων τον ολισθηρό κατήφορο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, ειλικρινά δεν θα ήθελα να σκέφτομαι πως θα εξελιχθούν οι εκλογές και πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί. Ο ένας καλεί ουσιαστικά τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να πυροβολούν όποιον απειλεί τη ζωή του. Ο άλλος αμφισβητεί το χρέος και ζητά να επανεξεταστεί. Ο τρίτος να φύγουμε από το ευρώ αλλά να μείνουμε στην ευρωζώνη. Και η τέταρτη να φύγουμε από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας αριστεροδεξιός λαϊκισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι με τέτοια κόμματα και τέτοιους πολιτικούς έχει ελπίδα αυτή η χώρα να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει; Έχει κανείς τη ψευδαίσθηση, με τόση ανευθυνότητα και με τέτοια «κουστουμαρισμένη» βλακεία, πως έχουμε μέλλον ως κοινωνία; Κανείς. Ακόμα και όσοι κραυγάζουν προσδοκώντας να κερδίσουν το χειροκρότημα, κατά βάθος ξέρουν ότι με… φωνές δεν βάφονται αυγά. Που πάμε λοιπόν; Πουθενά. Και μη νομίζετε ότι το «πουθενά» σημαίνει απαραίτητα ότι...
γυρίζουμε στο παρελθόν. Γιατί ακόμα και να πας πίσω, χρειάζεται κίνηση. Εμείς είμαστε ακίνητοι. Ούτε μπρος ούτε πίσω, κι αυτό είναι το χειρότερο.
Δυστυχώς το κλίμα είναι κακό και οι εκλογές το καθιστούν κάκιστο. Δεν φταίνε γι αυτό οι εκλογές. Έχουν όμως τεράστια ευθύνη- κι αυτό θα φανεί στο μέλλον- όσοι χρησιμοποιούν αυτή την κορυφαία δημοκρατική στιγμή προκειμένου να ζήσουν την ματαιοδοξία τους σε βάρος του τόπου και των πραγματικών συμφερόντων της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για όλους μας. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, και κατά την ταπεινή μου άποψη, εκθέτει το πολιτικό σύστημα το οποίο εξέθρεψε τη δημαγωγία και ανέχεται τα κόμματα «πειρατές», τα οποία θεωρούν ότι οι εκλογές είναι «πλιάτσικο». Επιτέλους αν δεν μπορούν ορισμένοι να καταλάβουν τη σημασία των εκλογών, να συναισθανθούν τη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τότε είναι προτιμότερο να ξανασκεφθούμε το χρόνο διεξαγωγής τους.


(του Χάρη Παυλίδη - statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top