Παρά την 24ωρη αυριανή απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοίνωσε προ ολίγου ότι δίνει ειδική άδεια για να μεταδοθεί η συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά από το Ζάππειο Μέγαρο.
«Η ΠΟΣΠΕΡΤ για άλλη μια φορά δείχνοντας την υπευθυνότητά της απέναντι στην ανευθυνότητα άλλων, σε έκτακτο μικτό συμβούλιο το οποίο είναι σε εξέλιξη ως αυτήν την ώρα, αποφάσισε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας της:
1. Θα εξαιρέσει τη μετάδοση της προγραμματικής ομιλίας-συνέντευξης τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο Μέγαρο την Κυριακή 22/4/2012,
2. Θα καλύψει τις αντίστοιχες εκδηλώσεις των αρχηγών όλων των κομμάτων».
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΡΤ...


«Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ Α.Ε., εφαρμόζοντας την κείμενη Νομοθεσία, θα καλύψει και θα μεταδώσει αύριο απευθείας από το δίκτυο της και συγκεκριμένα από τη ΝΕΤ, την ΕΤ3 και τη ΝΕΤFM, τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και ώρα 11:30 π.μ..
Η ΕΡΤ Α.Ε. ως δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας έχει αυξημένες υποχρεώσεις για την ενημέρωση του ελληνικού λαού με την προβολή της προεκλογικής δραστηριότητας των κομμάτων, οι οποίες υποχρεώσεις απορρέουν από το Νόμο και προσδιορίζονται ρητά στη σχετική εκδοθείσα από 18.4.2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, μετά από γνώμη της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ Α.Ε. έχει υποχρέωση, μεταξύ άλλων, να καλύψει και να μεταδώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη τύπου για κάθε αρχηγό πολιτικού κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε με το από 21/4/2012 έγγραφό της ότι έχει ορίσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Αντώνη Σαμαρά να καλυφθεί και να μεταδοθεί με βάση τις διατάξεις της ως άνω ΚΥΑ.
Ως εκ τούτου η ΕΡΤ Α.Ε. θα καλύψει, θα μεταδώσει και θα διανείμει το τηλεοπτικό σήμα (pool) από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Σαμαρά, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και το προσωπικό ασφαλείας και εργασίας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, που έχει νόμιμα οριστεί, βάσει της κείμενης Νομοθεσίας, λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ήδη η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. έχει ενημερώσει εγγράφως το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, καλώντας το, παράλληλα, να αναστείλει πάραυτα τις παράνομες και ανεύθυνες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει εν μέσω προεκλογικής περιόδου».
Νωρίτερα πάντως η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχει ανοιχτό δορυφορικό κύκλωμα.
«Λόγω της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και της παράνομης απόφασής της να μη μεταδώσει αύριο, Κυριακή, 22 Απριλίου, την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, στο Ζάππειο Μέγαρο, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει ανοιχτό δορυφορικό κύκλωμα από τις 11.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. (HELLAS SAT, 39o Ανατολικά [39 μοίρες Ανατολικά], Downlink Frequency (MHz): 11136,25 Pol: VERTICAL, Symbol Rate: 3300, MPEG:2, FEC: 3/4).
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top