Από όσα φθάνουν στα αυτιά μου, είναι στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Πανόρμου όπου η ψηφοφορία έγινε με όρους VIP. Πρόκειται για το 7ο Διαμέρισμα που φαίνεται ότι, όπως και στο Παρίσι, είναι χάι . Το λέω γιατί ήδη στις δέκα το πρωί, νωρίς νωρίς, είχε ψηφίσει εκεί ο Κώστας Λαλιώτης. Προσήλθε με εκείνο το γνωστό αινιγματικό μειδίαμα και χαιρέτησε διά χειραψίας και τις έξι εφορευτικές επιτροπές αφού έξι ήταν εκεί τα τμήματα. Από την Πανόρμου πέρασε μετά το «όλον ΠΑΣΟΚ» είτε για να ψηφίσει, είτε για να ποζάρει, να πάρει κλίμα και να κόψει κίνηση.
Τι να το κάνω το παραβάν
Ψήφισαν, ας πούμε, εκεί ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Παύλος Γερουλάνος. Ο δεύτερος μάλιστα δεν είχε ψιλά, το αναγκαίο δίευρο, αλλά μικρό χαρτονόμισμα. Οι της εφορευτικής επιτροπής δεν είχαν ρέστα, αλλά τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού διευκόλυνε ένας συνεργάτης του που του δάνεισε δύο ευρώ. Ψήφισαν επίσης στην Πανόρμου ο Αντώνης Λιβάνης και ο Θανάσης Τσούρας. Όταν του έδειξαν προς τα πού βρίσκεται το παραβάν, ο τελευταίος απόρησε. «Τι να το κάνω το παραβάν Αφού έχω κάνει δήλωση...» . Υπέρ Βενιζέλου εννοούσε. Ο Θανάσης ψήφισε φανερά όπως και o Σκανδαλίδης.
Μεταξύ αυτών που πέρασαν ήταν...

η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Φώφη Γεννηματά, ο Νάσος Αλευράς και η Αννα Νταλάρα. Για να έχετε εικόνα της κατάστασης, στα έξι τμήματα του 7ου Διαμερίσματος στην Πανόρμου ψήφισαν χθες περί τους 1.300. Τα λευκά και τα άκυρα ήταν καμιά εκατοστή. Το 2007 είχαν προσέλθει περίπου 6.500.
Βρέθηκαν εκτός Αθηνών
Πάντως, οι πάσης φύσεως οργανωτικοί του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν την περιφέρεια από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ας πούμε, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επιστρέφοντας οδικώς, σταμάτησε να πιει έναν καφέ και να ψηφίσει στο Δίστομο. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος πάλι κατέφθασε στην Ιπποκράτους χθες το απόγευμα. Είχε περάσει τις προηγούμενες ημέρες σε Γιάννινα, Δυτική Μακεδονία και Κρήτη. Η περιφέρεια είχε καλά σκορ. Παραδείγματος χάριν, η Σοφία Γιαννακά είχε να επαίρεται για τους οκτώ χιλιάδες ψηφοφόρους στην Αιτωλοακαρνανία και η Ελπίδα Τσουρή για συμμετοχή στο 67% του 2007 στη Χίο.

Tα ΝΕΑ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top