Τo μοναδικό πράγμα που μπορεί να γλιτώσει την Ελλάδα από ένα παντελώς άχρηστο σε αξία εθνικό νόμισμα είναι οι 111 τόνοι χρυσού που διαθέτει. Ο οικονομικός αναλυτής Μάικ Σέντλοκ όμως, σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα LewRockwell.com και αναδημοσιεύτηκε από τους New York Times , υποστηρίζει ότι στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας που υπέγραφε η Ελλάδα προβλέπεται ότι οι δανειστές της θα μπορούν αν χρειαστεί να κατάσχουν αυτή την ποσότητα χρυσού.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίον ο Σέντλοκ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ανδρείκελο της τρόικας , όχι μόνο υπερασπίστηκε σθεναρά τη δανειακή συμφωνία, αλλά τη χαρακτήρισε και ως τη σημαντικότερη στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτράπηκε ένα εφιαλτικό σενάριο και η χώρα σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετώπιζε την πλήρη καταστροφή.
Την πλήρη καταστροφή όμως η Ελλάδα «την αντιμετωπίζει ήδη και το μόνο που απομένει για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα είναι η χώρα να απολέσει την ποσότητα χρυσού που διαθέτει».
Βέβαια πάντα κατά τον Σέντλοκ η αξία του ελληνικού χρυσού...
δεν ξεπερνά τα 6,35 δις. δολάρια, «ένα ποσόν που δεν αρκεί για να λύσει όλα τα δημοσιονομικά προβλήματα» . Ωστόσο, κατά τον αρθρογράφο, «έστω και τα λίγα είναι καλύτερα από το τίποτε» . Τώρα η Ελλάδα έχει μόνο μία λύση. «Χρειάζεται μια συνταγματική αναθεώρηση, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2013» . Τέλος, ο Σέντλοκ επαναλαμβάνει ότι «η συμφωνία της Αθήνας με τον διάβολο της τρόικας είναι λάθος και οι Ελληνες πρέπει να ξυπνήσουν» .
(Δημοκρατία)

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 12 Μαρτίου 2012 - 7:20 μ.μ.

http://www.antinews.gr/2012/03/11/151368/

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top