Οι τελευταίες  κινήσεις μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, για την απόσυρση από το Κοινοβούλιο υπό συζήτηση ρυθμίσεων ή την ακύρωση στην πράξη διατάξεων που έχουν ήδη ψηφιστεί, αποτυπώνουν, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες ενός μεταβατικού έστω, μη πολιτικού πρωθυπουργού. Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζει προφανή αδυναμία να διαχειριστεί τους υπουργούς του και να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία μιας κυβέρνησης, η οποία στηρίζεται από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής. Η προχειρότητα στις ενέργειες υπουργών, οι έριδες και η εμφανής μεταξύ τους ασυνεννοησία αποκαλύπτουν σαφή έλλειψη συντονισμού, που δεν μπορεί παρά να καταλογιστεί στον πρωθυπουργό, o οποίος, αναμφίβολα, φέρει την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του έχει μετατραπεί σε μία μικρή Βαβέλ . 
Η απόσυρση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τον υπουργό Εργασίας, με το επιχείρημα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποκαλύπτει την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση και τη σπουδή ορισμένων υπουργών να διαφημίσουν με προεκλογικό χρώμα ρυθμίσεις που θα ανακούφιζαν πραγματικά τα νοικοκυριά. 
Από την άλλη, η περίπτωση με την τροπολογία του υπουργού Παιδείας για την απελευθέρωση των απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που αποσύρθηκε, ύστερα από παρέμβαση της Ν.Δ., μαζί με όλο το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ενδεικτική...
του φαινομένου ότι οι υπουργοί νομοθετούν κατά το δοκούν, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί σε ρόλο απλού θεατή. 
Η εκ των υστέρων εκδήλωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να ζητήσει εγγράφως από τους υπουργούς να θέτουν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου οποιαδήποτε τροπολογία κατατίθεται προς ψήφιση καθιστά σε όλους αντιληπτό το πρόβλημά του να ελέγξει την κατάσταση. Αν και πιστεύουμε πως, τις περισσότερες φορές, όπως στην περίπτωση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεν μπορεί παρά να ήταν ενήμερος.
(ET)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top