Η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Περιφερειακού Συμβουλίου Νομού Ηλείας, σε υπόμνημα που εξέδωσαν αναφέρονται στο «τεράστιο», όπως το χαρακτηρίζουν, πρόβλημα που έχει προκύψει στη διαδικασία των ποιοτικών και φυτοϋγειονομικών ελέγχων που κάνουν οι ελεγκτές της Δ.Α.Ο.Κ. Ηλείας, οι οποίοι μετά τις αποφάσεις της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΕΓΔΥ, εργάζονται μόνο εντός ωραρίου, έχοντας στη διάθεσή τους τις εξήντα εκτός έδρας μετακινήσεις και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Π.Ε. Ηλείας. Όπως υποστηρίζουν «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τους μειωμένους ελέγχους, περιορίζοντας την χορήγηση πιστοποιητικών μόνο για χώρες εκτός Ευρώπης για τις οποίες απαιτούνται υποχρεωτικά, στην προσπάθεια διευκόλυνσης των εξαγωγών».
Επιπρόσθετα αναφέρουν στο υπόμνημά τους ότι έρχονται αντιμέτωποι με την ομαλή διακίνηση προϊόντων στην αγορά και γίνονται αποδέκτες παραπόνων των παραγωγών και των διακινητών. «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι...
να δημιουργείται έλλειμμα ελέγχων στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, με ενδεχόμενα προβλήματα στην ποιότητα τους, στην ομαλή τροφοδοσία των αγορών αλλά και στις συναλλαγές των διακινητών – εμπόρων».
(pelop.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top