Επειδή κατά βάθος παραμένουμε πάντα "παιδιά" είναι άδικο να μην υπενθυμίσουμε ότι σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πατέρας» του Ντόναλντ Ντακ, Καρλ Μπαρκς.
" Ο Καρλ Μπαρκς, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1901 και πέθανε σε ηλικία 99 ετών, στις 25 Αυγούστου 2000.
Η «μαγική» σχέση του Καρλ Μπαρκς με τα κόμιξ άρχισε με μαθήματα σχεδιασμού δια αλληλογραφίας. Λίγο καιρό αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του ΄20 το περιοδικό «Judge» δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα του. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία...
Για πρώτη φορά ο Ντόναλντ παίρνει σάρκα και... φτερά το 1934 ενώ ένα χρόνο αργότερα, ο Καρλ Μπαρκς έμαθε πως ο Ουώλτ Ντίσνευ αναζητούσε σκιτσογράφους. Εκανε αίτηση και προσελήφθη. Το 1937 έχει την έμπνευση να σχεδιάσει τα τρία πανομοιότυπα αλλά και τόσο διαφορετικά σε χαρακτήρα παπιά, Χιου, Λιούη, Ντιούη. Τα ανίψια δηλαδή του Ντόναλντ.
Το 1942, σχεδίασε την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία με παπιά. Τίτλος: «Το χρυσάφι του πειρατή» και είχε ως πρωταγωνιστές τον Ντόναλντ Ντακ, τα τρία ανιψάκια του και έναν παπαγάλο-πειρατή. Λίγο μετά ήρθε και ο θείος Σκρουτζ με την ακόρεστη λαχτάρα για χρυσό, χρυσά νομίσματα και σάκους με χαρτονομίσματα. Είναι ο μοναδικός πάπιος που αψηφά κάθε νόμο της φυσικής και επιδίδεται ακόμη και σε περίπλοκες υποβρύχιες φιγούρες μέσα σε πισίνες γεμάτες... χρυσό. Η Λιμνούπολη, η πόλη που δημιούργησε ο Καρλ Μπαρκς, κατοικείται από πάπιες με παρόν, μέλλον και φυσικά παρελθόν που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μέσα από τις ιστορίες του δημιουργού.
Χαρακτήρες που δημιούργησε...
Κύριος Τζόουνς
Σκρουτζ Μακ Ντακ
Γκαστόνε Γκάντερ
Κύρος Γρανάζης
Έηπριλ, Μαίυ και Τζούν
Γλόμπος
Μάτζικα Ντε Σπελ
Μουργόλυκοι ή απλά Λύκοι
Σκληρόκαρδος Χρυσοκούκης
Τζoν Ρόμπαξ
Γκόλντυ
Γλίτσας Λέρας"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top