Το ποσό των 45 εκ. δολ. συγκέντρωσε μέσα στο Φεβρουάριο ο Μπαράκ Ομπάμα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι προσαυξημένο κατά 50% σε σχέση με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τον Ιανουάριο.
Υπολείπεται, ωστόσο, πολύ του ποσού που είχε εξασφαλιστεί πριν από τέσσερα χρόνια.
Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η επιτροπή επανεκλογής του Ομπάμα δηλώνει πως 348.000 άνθρωποι έδωσαν τον οβολό τους στον υποψήφιο, ή στο Δημοκρατικό Κόμμα μέσα στον Φεβρουάριο. Τα προστιθέμενα 45 εκατ. δολάρια ανεβάζουν στα 180 εκατ. το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει έως σήμερα το κόμμα του Αμερικανού προέδρου από την έναρξη της εκστρατείας χρηματοδότησης τον Απρίλιο του 2011.

Παρ’ όλα αυτά, τα στοιχεία αυτά είναι πτωτικά σε σχέση με τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει ο Ομπάμα τον...
...Φεβρουάριο του 2008, όταν ακόμη έδινε μάχη σώμα με σώμα με τη Χίλαρι Κλίντον για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία: 55 εκατ. δολάρια ήταν το αποτέλεσμα τότε, ενώ συνολικά στην εκστρατεία του 2007-08 ο σημερινός πρόεδρος είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει το αξεπέραστο έκτοτε ποσό των 750 εκατ. δολαρίων.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, επικρατέστερος για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, το τελευταίο 11μηνο έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει μόλις 75 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 11,5 εκατ. μέσα στον Φεβρουάριο.

enikos
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top