Σε ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βανταράκης Απόστολος, Γκόλφης Χρήστος, Καλεντζώτη Λένα, Κουρή Ήρα, Μακρής Νίκος, Μαλλιώρης Σταύρος, Ξυπολιάς Παναγιώτης, Παπαντωνοπούλου Τασία και Χρυσανθακοπούλου Γεωργία αναφέρουν:
"Εκ μέρους των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και με αφορμή τη συζήτηση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο του οργανογράμματος (ΟΕΥ) του Δήμου Πατρέων θα θέλαμε να διατυπώσουμε δημόσια τις θέσεις μας που διαμορφώθηκαν ύστερα από την αναλυτική ενημέρωσή μας από το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων.
    Το Οργανόγραμμα στερείται πολιτικής φιλοσοφίας για το πώς θα θέλαμε να οργανωθεί ο δήμος της Πάτρας στα πλαίσια του νέου οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος αλλά και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω του Καλλικράτη. Πάγια θέση μας παραμένει, ο δήμος Πάτρας να δομείται σε στέρεες διαχρονικές βάσεις με γνώμονα τη δημοκρατική λειτουργία, την αξιοκρατική εξέλιξη των υπαλλήλων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο δήμος πρέπει να απεγκλωβιστεί από τον ασφυκτικό κλοιό των πολιτικών προϊσταμένων και να απομακρυνθεί...
από το σφικτό εναγκαλισμό των κομματικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων
    Ενώ το οργανόγραμμα έχει καθυστερήσει σημαντικά (πάνω από 1 έτος), τα επιμέρους τεχνοκρατικά ζητήματα του δεν έχουν ακόμα συζητηθεί με το σύλλογο και τα σωματεία όπως όφειλε να κάνει η δημοτική αρχή (ίσως δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πώς βλέπει το θέμα και τον ρόλο του συλλόγου). Οι σύλλογοι των εργαζομένων δεν είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν στα πλαίσια ενός ανοικτού και ουσιαστικού διαλόγου και η εμπειρία τους δεν αξιοποιήθηκε, με αποτέλεσμα πλήθος προτεινόμενων υπηρεσιών να στερούνται  ρεαλιστικής εφαρμογής. Αυτό που φαίνεται είναι ότι πολύ απλά η δημοτική αρχή σχεδιάζει χωρίς τους εργαζόμενους (ή τουλάχιστον μόνο με τους αρεστούς της εργαζόμενους)
    Στο σχέδιο δεν αναφέρονται οι υπηρεσίες που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε την αξιοποίηση του λιμανιού. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση δεν αποτυπώνονται στοιχειωδώς οι στόχοι για το θαλάσσιο μέτωπο που με τόσους κόπους και προσπάθειες επανήλθε στο Δήμο.
    Τέλος παραμένει για μας αναπάντητο το ερώτημα τι έγινε με την ανάθεση στην εταιρεία Βελτίων ΕΠΕ. Απέσυρε ο δήμος την εντολή μετά την απόρριψή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Γιατί ο δήμαρχος κατάθεσε ένσταση προς την περιφέρεια;
Συμπερασματικά προτείνουμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο οργανόγραμμα, να συζητηθεί άμεσα με επιτροπή εργαζομένων και  να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αναγκαίες τροποποιήσεις. Ήδη, έχουμε αργήσει και δεν δικαιολογούνται άλλα λάθη και σκοπιμότητες."

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top