Να σταματήσει η για λόγους φθηνού εντυπωσιασμού η κοινοβουλευτική γονατογραφία και να αποσυρθεί όλο το πακέτο των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής που έφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ,  ζήτησε χθες ο εισηγητής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. «Πρέπει να αποσυρθούν και να επανέλθουν πλήρεις και οργανωμένες τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αφού προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος» , τόνισε ο κ. Νικολόπουλος. Όπως είπε, οι ρυθμίσεις Λοβέρδου συνιστούν από μόνες τους ένα νομοσχέδιο το οποίο μάλιστα, δεν συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση και παραταύτα εισάγει νέους θεσμούς, όργανα και εθνικές επιτροπές ενώ καθιερώνει νέες πολιτικές.
Με σοβαρότητα!
«Οι διατάξεις για τον ιατρικό τουρισμό, το έργο της επιθεώρησης και του ελέγχου των δαπανών Υγείας και Πρόνοιας, ο εθνικός συντονισμός για την προστασία των ανηλίκων παιδιών, η αξιοποίηση τεχνογνωσίας και πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα «ξεπετάμε» με τη μορφή τροπολογιών» , επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος. Και διερωτήθηκε:...
«Γιατί όλα αυτά, για να λέμε ότι εμείς καθιερώσαμε τον ιατρικό τουρισμό; Μόνο για τους τίτλους; Αν αυτό δεν είναι νομοθετική βουλιμία στο αποκορύφωμά της, τότε τι είναι;»


(Aδέσμευτος Τύπος)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top